Αιφνιδιάστηκε η Κουμουνδούρου με την ανακοίνωση ίδρυσης νέου κόμματος από τον Αλέκο Αλαβάνο, κατά τη συνέλευση του συνδυασμού, του οποίου… ηγήθηκε στις περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση του κ. Αλαβάνου στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να θέσει τον ίδιο και το «Μέτωπο» εκτός ΣΥΡΙΖΑ ή να τον αναγκάσει να επιστρέψει σε αυτόν με όρους υποταγής.

Κατά την συνέλευση της παράταξης του κ. Αλαβάνου, αποφασίστηκε η συγκρότηση πανελλαδικής πρωτοβουλίας-δικτύωσης, με σκοπό την προώθηση της ιδέας της οικοδόμησης πλατιού πολιτικού και κοινωνικού Μετώπου στη βάση τεσσάρων σημείων:

1. Να φύγει η κυβέρνηση

2. Να φύγουν τρόικα και μνημόνιο

3. Αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους άμεσα, με τους όρους του λαϊκού συμφέροντος και
διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του

4. Ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση το κοινωνικό κράτος. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνέλευση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στις αρχές του επόμενου έτους (Γενάρης 2011)».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας, πέραν του κ. Αλαβάνου, έχει να αντιμετωπίσει και το Αριστερό Ρεύμα των κ. Π. Λαφαζάνη και Δ. Στρατούλη , οι οποίοι έχουν διαφορετική προσέγγιση για το μέλλον του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από την πλειοψηφία του κόμματος.


24wro