Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Ιρλανδία σώζει την Ελλάδα

- Advertisement -

Επικυρώθηκε απόψε το σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ και χρόνο αποπληρωμής τα 10 έτη, από τους υπουργούς Οικονομικών όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, όπως ανακοίνωσε αμέσως μετά ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Ολι Ρεν σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, η στήριξη στην Ιρλανδία είχε εγκριθεί κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Μέσα στην απόφαση αυτή περιλαμβάνεται και η φράση ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει απόφαση και για τη επιμήκυνση της εξόφλησης του χρέους της Ελλάδας, στα πρότυπα της Ιρλανδίας. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα μιας βαθιάς ανάσας στην ελληνική κυβέρνηση να εξοφλήσει το χρέος της όχι σε 3 ή 5 χρόνια, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά σε 10 χρόνια άρα και θα έχει περισσότερο χρόνο να εφαρμόσει μια ηπιότερη οικονομική πολιτική.
Όλα αυτά αποκαλύπτουν ένα συναγερμό των ισχυρών της Ευρώπης να σώσουν το ευρώ και να αποτρέψουν την επίθεση των κερδοσκόπων και στην Ισπανία καθώς αποφασίστηκε και η δημιουργία ενός μόνιμου πλέον ταμείου στήριξης για ασθενέτρερες χώρες.
Είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη για την Ελλάδα με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα έχει την άνεση να μην παίρνει βίαια οικονομικά μέτρα υπο τη δαμόκλειο σπάθη της 3ετους εξόφλησης του δανείου.
Η Ιρλανδία θα πρέπει να πληρώνει ένα μέσο και ευέλικτο επιτόκιο 5,8% ετησίως, υψηλότερο από το 5,2% που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε  η ιρλανδική κυβέρνηση.
Η Ιρλανδία θα συμβάλει με 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αντλήσει κυρίως από το ταμείο συντάξεων.
*newsbomb

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αϊντε παιδιά! Ζωή στα κατσικομουλαρά μας!!!

    Το 2021 θα γιορτάζουμε τα διακόσια χρόνια της
    ανεξαρτησίας μας,από τον τουρκικό ζυγό!!!

    Ομως το 2021,οι Ελληνες,- όσοι καταφέρουν να
    επιζήσουν,- θα χρειασθούν άλλα 400 χρόνια για να
    απαλλαγούν από τη δυναστία του ΔΝΤ και της ΟΝΕ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog