Υπάρχει ένα νέο μήνυμα που εξαπλώνεται γρήγορα σε χρήστες του Facebook , το οποίο προειδοποιεί για μια εφαρμογή που ονομάζεται …“Χριστουγεννιάτικο Δέντρο”. Όμως, καμία εταιρεία ασφάλειας διαδικτύου δεν έχει εκδώσει προειδοποίηση για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.
Το μήνυμα εμφανίζεται με πολλές και διαφορετικές μορφές, η εφαρμογή «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο» είτε θα “κρασάρει” τον υπολογιστή σας ή θα κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα.
Η ομάδα Geek λέει ότι είναι ένας από τους χειρότερους trojan-ιούς και εξαπλώνεται γρήγορα. Αναδημοσιεύστε το για ενημέρωση των φίλων σας!
Η εταιρεία Sophos ισχυρίζεται όμως, πως η ομάδα Geek Squad, επικεντρώνεται στη συντήρηση και τις επισκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών και δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή για πληροφορίες που αφορούν νέα malware.
Φυσικά, με το μήνυμα να εξαπλώνεται γρήγορα, δεν θα μας εκπλήξει αν κάποιος δημιουργήσει πράγματι μια κακόβουλη εφαρμογή με το ίδιο ή παρόμοιο όνομα. Αυτό είναι το πρόβλημα με τις ψεύτικες προειδοποιήσεις, δημιουργούν σύγχυση και μετά από λίγο είναι δύσκολο να διακριθεί η ψεύτικη απειλή από την πραγματική.
Μην αναδημοσιεύσετε το προειδοποιητικό μήνυμα για ιούς «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο» ή οποιαδήποτε παρόμοια απειλή, αν δεν είστε σίγουροι ότι προέρχεται από αξιόπιστη πηγή.

*tromaktiko.net