*Άρθρο του Δ. Καραπατά


Ως εκπρόσωπος 2000 πολιτών του Λουτρακίου για τη σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό, θα ήθελα να σχολιάσω, την εκλογή του πρώτου αιρετού αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, του κυρίου Γ. Δέδε. Πρόκειται για έναν από τους πιό αξιόλογους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην πολιτική σκηνή του τόπου και θεωρώ ότι από τη θέση που πολύ σωστά τον τοποθέτησαν οι πολίτες του νομού, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του νομού αλλά και ειδικότερα της περιοχής του Λουτρακίου.

Γνωρίζοντας από κοντά τον Γ. Δέδε, ξεχώρισα αρετές όπως της έντονης διάθεσης επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες, αλλά μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε το πόσο ενήμερος ήταν για το θέμα του Προαστιακού Λουτρακίου (!) σεβόμενος πάντα τους συνομιλητές του και χωρίς καμία διάθεση να απαξιώνει την αντίθετη άποψη αλλά με μεγάλη διάθεση επικοδομητικού διαλόγου. Το γεγονός ότι μετά την εκλογή του, στο αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη, περιόδευσε ξανά στο νομό για να ευχαριστήσει τους πολίτες, δείχνει σεβασμό και ευγνωμοσύνη απέναντι στον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε – γεγονός πολύ σπάνιο για πολιτικούς καθώς οι περισσότεροι αν εκλεγούν γυρίζουν την πλάτη στον πολίτη.

Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να γνωστοποιήσω, είναι ότι τον περασμένο Μάιο, όταν ο Γ. Δέδες, ήταν Νομαρχιακός σύμβουλος και παρά τις αλεπάλληλες αναβολές χωρίς ουσιαστικό λόγο του τέως δημάρχου Γ. Γκιώνη προφανώς για να με εκθέσει στον Περιφερειάρχη κύριο Φ. Χατζημιχάλη, ήταν αυτός που με παρότρυνε να πάω στην Τρίπολη έστω και μόνος μου για να ενημερώσω τον Περιφερειάρχη. Όπως είναι γνωστό, το ραντεβού πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή του νέου δημάρχου Κ. Λογοθέτη που έδειξε και ο ίδιος άμεσο ενδιαφέρον και κατετέθη φάκελος ενημέρωσης για τον Προαστιακό.

Ο κύριος Δέδες, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, βρέθηκε στο Λουτράκι για να ευχαριστήσει τους Λουτρακιώτες (κάτι που διαβάσατε αποκλειστικά στο loutrakiblog) και σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια αναγνώρισε την σπουδαιότητα του έργου του Προαστιακού για το Λουτράκι αλλά και την ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι είναι στις προτεραιότητές του η κατασκευή του Προαστικού όπου σε συνδυασμού με την αναβάθμιση και ανάδειξη της διώρυγας του Ισθμού, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Μέσα στο Δεκέμβρη πιθανότατα, θα επισκευτούμε με τον αντιπεριφερειάρχη τα σημεία που προβλέπονται να γίνουν οι σταθμοί καθώς ο κύριος Δέδες, αποδέχτηκε την πρότασή μου για επιτόπια ενημέρωση.

Κλείνοντας, θέλω μαζί με τα συγχαρητήριά μου να δώσω και τις ευχές μου στο να πετύχει ο νέος αντιπεριφερειάρχης στο δύσκολο έργο του να βγάλει το Λουτράκι αλλά και τον νομό μας από την υπανάπτυξη που έχει περιέλθει εξ αιτίας ττων προηγούμενων ανεπαρκών πολιτικών.

Δημήτρης Καραπατάς