Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κακοδιοίκηση στο δήμο Άνω Λιοσίων διαπιστώνουν ελεγκτές

- Advertisement -

Σύστημα κακοδιοίκησης και αυθαιρεσίας, αποκαλύπτει έκθεση των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ύστερα από έλεγχο, που πραγματοποίησαν στον δήμο Άνω Λιοσίων, μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων στο Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Άνω Λιοσίων, οι οποίοι έμειναν απλήρωτοι για μήνες.
Σύμφωνα με την έκθεση, από τα 25,7 εκατομμύρια ευρώ επιχορηγήσεων του δήμου Άνω Λιοσίων στη ΔΕΡΑΛ (Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Α. Λιοσίων), 16,9 εκατομμύρια διατέθηκαν για δραστηριότητες, που αφορούσαν τον δήμο και άλλες δημοτικές επιχειρήσεις του και κυρίως προσλήψεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα, κατά τη χρονική περίοδο 1/1/2007-30/4/2010.

Κορυφαίος παράγοντας του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «οι προσλήψεις γίνονταν με ψηφοθηρικά κριτήρια» και σημείωσε ότι αυτό είναι κοινή πρακτική σε σχεδόν όλους τους δήμους της χώρας.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι το σύνολο των επιχορηγήσεων προς τη ΔΕΡΑΛ προέρχεται από τα έσοδα του δήμου από τα αντισταθμιστικά οφέλη του ΧΥΤΑ της περιοχής.

Τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη, καθώς η έκθεση των ελεγκτών θα αποσταλεί στον εισαγγελέα εφετών Αθηνών για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, αλλά και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για φορολογικό έλεγχο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
by Πάνθηρας
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog