Άγνωστες περιγραφές για τον χαρακτήρα, τις μυστικές αποφάσεις και την πολιτική συμπεριφορά του Ανδρέα Παπανδρέου περιέχονται σε αυστηρά απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας των Αθηνών προς το State Department και την Ουάσιγκτον.
 

Οι διπλωμάτες της αμερικανικής πρεσβείας περιγράφουν τον Ανδρέα Παπανδρέου σαν μια διχασμένη προσωπικότητα και σαν ένα πολιτικό «Μακιαβέλι», που άλλα έλεγε στο λαό και άλλα συμφωνούσε με την Αμερική.
Ο αθλιότητες αυτές των Αμερικανών διπλωματών έρχονται για πρώτη φορά στο φως από μυστικά έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα και πολλά από αυτά περιέχονται στο βιβλίο που κυκλοφορεί των Μ. Ιγνατίου και Μ. Ευρυβιάδη «CIA και Ανδρέας Παπανδρέου».
Στην σημερινή εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» (22:45 – Alter) ο Κώστας Χαρδαβέλλας θα παρουσιάσει τα έγγραφα αυτά με μία συγκλονιστική συνέντευξη του γιατρού του Ανδρέα Παπανδρέου, καρδιοχειρουργού Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος για πρώτη φορά αποκαλύπτει τις προσωπικές συζητήσεις του με τον Ανδρέα.
Να σημειωθεί ότι στα έγγραφα που αποκαλύπτονται σήμερα και στο newsbomb.gr εμφανίζεται ο Ευάγγελος Αβέρωφ να δηλώνει σε Αμερικανούς διπλωμάτες της Αθήνας: «θα μπορούσα να σκοτώσω με τα χέρια μου τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Newsbomb