Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απαγόρευση: Από τις ασφαλιστικές ξεκίνησε το θέμα με το τσιγάρο.

- Advertisement -

Αυτό δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο, γίνεται σε όλα τα βιομηχανικά κράτη και μάλιστα περισσότερο και πιο οργανωμένα από ότι στην Ελλάδα. Οι ασφαλιστικές υπερίσχυαν και υπερισχύουν. 


Από τις ασφαλιστικές ξεκίνησε το θέμα με το τσιγάρο

Αφού τελειώσουν με τις μελέτες τους, βγαίνουν έξω και ζητάνε από τη κυβέρνηση να αλλάξει τους νόμους.  Και η κυβέρνηση έχει να αλλάξει τους νόμους και να επιβάλλει π.χ. την απαγόρευση τού τσιγάρου επειδή αφ’ενος οι ασφαλιστικές μπορούν να τα εγκαταλείψουν αν δεν ικανοποιηθούν, πράγμα που κανένας δεν θέλει, και αφ’ετερου επειδή χρηματοδοτούν τα κόμματα και μάλιστα περισσότερο από τις εταιρείες καπνού και τσιγάρων. 
Αυτό δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο, γίνεται σε όλα τα βιομηχανικά κράτη και μάλιστα περισσότερο και πιο οργανωμένα από ότι στην Ελλάδα. Οι ασφαλιστικές υπερίσχυαν και υπερισχύουν. 
Το πρόβλημα πάντα ξεκινά, όχι από τις ντόπιες ασφαλιστικές εταιρείες αλλά από τις αντασφαλίσθηκες και ειδικά τις αλλοδαπές, που ασφαλίζουν τις ντόπιες για το ποσό που τους λείπει. Οι πιέσεις και οι απαιτήσεις ξεκινούν πάντα από τις εγγυήτριες ασφαλιστικές.    
Οι ασφαλιστικές εταιρείες γενικά θέλουν να σε πληρώσουν στα 65 σου, όταν με βάση το συμβόλαιο που έχουν μαζί σου υποχρεούνται να αρχίσουν να σε πληρώσουν, αλλά θέλουν να πληρώσουν τα λιγότερα δυνατόν. Να σου πληρώσουν την σύνταξη, ναι, να πληρώσουν και κάποια φυσιολογικά νοσοκομεία, ναι, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε χρόνιες άνοιες, ούτε Αλζχαϊμερ, ούτε γεροντίαση με νοσοκόμες ιδιωτικές, ούτε καρκίνους, ούτε πνευμονικά, ούτε τίποτα. Θέλουν να μειώσουν το κόστος, και να σε κάνουν να φτάσεις στη μεγάλη ηλικία όσο το δυνατόν υγιής. 
Από τις ασφαλιστικές ξεκίνησε το θέμα με το τσιγάρο.  Γι’αυτο η κατά τα αλλά πάντα – αγνοούσα – τον – πολίτη – κυβέρνηση, τώρα ενδιαφέρεται για σένα τον πολίτη.  Και γι’αυτο έβγαλε και φιρμάνι ο υπουργός, ‘‘ή θα γίνει αυτό ή από τον Ιανουάριο θα κάνω το νόμο χειρότερο”. Δεν μπορεί να ξεφύγει κανένας και δεν έχει σχέση με δεξιά ή αριστερά. 
Αν ένας ασφαλιστικός επιθεωρητής επισκεφθεί ένα πλοίο σαν απλός επιβάτης και δει στο πλοίο της γραμμής ή στο αεροδρόμιο να καπνίζουν σε χώρο μη καπνιζόντων, εκτός από το πρόστιμο από το Κράτος, το πρόστιμο της ασφαλιστικής θα είναι ακόμα πιο οδυνηρό. Μπορεί ακόμα και να πετάξει την ασφαλισμένη επιχείρηση έξω και επίσης να βγάλει report ώστε να μην μπορεί να ασφαλιστεί πουθενά πάλι ή να πληρώνει τα δίπλα ασφάλιστρα από άλλους.
Γιατί, όπως και με το τσιγάρο, τη ζωή τού Κράτους δεν την εγγυάται το ίδιο το κράτος, την εγγυούνται οι εγγυητές των δανείων που έχει πάρει και οι εγγυητές των συμβολαίων και τής εκτέλεσης των έργων που έχει υπογράψει. Όταν χρωστάς 300 δισεκατομμύρια, όταν η Ελλάδα είναι σαν τη Κίνα ή την Ρωσία, όταν ακόμα και η Τουρκία χρωστάει λιγότερα από εμάς, τότε τη πορεία τής Ελλάδας δεν την εγγυάται η Ελλάδα, αλλά οι δανειστές της και οι εγγυητές των δανείων της.   
Για να συνεχίσει, η διεθνής κοινότητα να ανέχεται να χρωστάμε, και να συνεχίσει να εγγυάται την λειτουργία μας σαν Κράτος, και να μας εμπιστευθούν νέα δάνεια, και να πιστέψουν ότι εμείς κάποια στιγμή θα πληρώσουμε πίσω, θέλουν να δουν υγιή λειτουργία. Θέλουν να δουν αύξηση στη παραγωγή και περισσότερους φόρους στα ταμεία. 


Μήπως σάς εξέπληξε το γεγονός ότι όλα αυτά γίνανε όταν ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί το ΑΜΚΑ;  Δεν θα ‘πρεπε. Άρα μην εξανίστασθε και μην τα βάζετε με κανέναν. Δεν είναι ούτε θέμα εναρμόνισης με ΕΕ, ούτε αστυνόμευσης, ούτε αντιλαϊκής δεξιάς, ούτε ετσιθελισμού, ούτε καπνιστών-αντικαπνιστών. Είναι απλώς, για μια ακόμα φορά, θέματα κόστους.  

Δεν είχαν άλλη διέξοδο. Οι εγγυητές τα έχουν μελετήσει 50 χρόνια πριν.

απόσπασμα  από κείμενο του TheoTheoreio

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog