Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δίνουν την περιουσία τους

- Advertisement -

Άλλοι 17 αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, μεταξύ των οποίων και οι ιδρυτές του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Ντάστιν Μόσκοβιτς, δεσμεύτηκαν να δωρήσουν…

 τουλάχιστον τη μισή περιουσία τους σε μία φιλανθρωπική εκστρατεία με επικεφαλής τους Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς.
Συνολικά 57 δισεκατομμυριούχοι συμμετέχουν στο The Giving Pledge, που εγκαινιάστηκε από τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ τον Ιούνιο.
Η επιτροπή της εκστρατείας εξέδωσε ανακοίνωση με τις νέες δεσμεύσεις της αργά χθες Τετάρτη.
Ο Γκέιτς, η σύζυγός του Μελίντα και ο Μπάφετ έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή τους περιουσία στη διάρκεια της ζωής τους ή μετά θάνατον και με επιστολή τους να εξηγήσουν δημοσίως τους λόγους της απόφασής τους.
Η πρωτοβουλία Giving Pledge δεν δέχεται χρήματα, ούτε υποδεικνύει στους ανθρώπους με ποιόν τρόπο θα δωρίσουν τα χρήματά τους, αλλά ζητεί από τους δισεκατομμυριούχους να δεσμευτούν ηθικά ως προς την δωρεά της περιουσίας τους.
“Οι άνθρωποι περιμένουν μέχρι τα τέλη της καριέρας τους για να κάνουν δωρεά. Αλλά γιατί να περιμένει κανείς όταν υπάρχουν τόσα πράγματα για να γίνουν;”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ζούκερμπεργκ, ο οποίος τον Σεπτέμβριο δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια στα δημόσια σχολεία του Νίουαρκ στο Νιού Τζέρζι.
“Με μία γενιά νέων ανθρώπων που έχουν κοπιάσει για την επιτυχία των εταιριών τους, υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία για πολλούς από εμάς να κάνουμε μία δωρεά νωρίς στη ζωή μας και να δούμε τον αντίκτυπο των φιλανθρωπικών μας προσπαθειών”, είπε ο ίδιος.
Εκτός από τον Ζούκερμπεργκ και τον Μόσκοβιτς, τους νεότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, άλλοι δισεκατομμυριούχοι που δεσμεύτηκαν να δωρίσουν την περιουσία τους είναι ο συνιδρυτής της AOL, Στιβ Κέις, ο χρηματιστής Καρλ Άκαν και ο Μάικλ Μίλκεν, πρώην στέλεχος της Wall Street, ο οποίος πήγε φυλακή στις αρχές του 1990.
 
* πηγή : tromaktiko
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog