Από το απόγευμα χιονίζει στην Πάρνηθα με την θερμοκρασία στην περιοχή να φτάνει τους -2 βαθμούς. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν την Κυριακή.

Η κακοκαιρία με τους ισχυρούς βόρειους ανέμους που φτάνουν σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τα 10 μποφόρ και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, άρχισε να πλήττει από τις μεσημεριανές ώρες την χώρα μας και κυρίως την Β. Ελλάδα

Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω κακοκαιρίας

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από Ραφήνα για Κυκλάδες, από Λαύριο για Σποράδες, καθώς και από Πειραιά για Αργοσαρωνικό και Κύθηρα.

Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα και Ιόνια νησιά, Άγιο Κωνσταντίνο-Αιδηψό, Αρκίτσα-Αιδηψό, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, ενώ τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Ιόνιο, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και ύστερα από σχετική απόφαση του καπετάνιου.

Επίσης, δεν πραγματοποιούνται με πλοία ανοικτού τύπου τα δρομολόγια Σαλαμίνα-Φανερωμένη, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των μικρών πλοίων από Σαλαμίνα για Πειραιά-Πέραμα.

Από τις αρμόδιες αρχές, παρακαλούνται όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδεύσουν με πλοίο, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Αυτή την ώρα, επικρατούν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή των Θρακομακεδόνων αλλά οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους. ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και επίσημα!!!