Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προνοσοκομειακής Καρδιολογίας στο Λουτράκι

- Advertisement -

Μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προνοσοκομειακής Καρδιολογίας, στο οποίο η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, συνεχίζοντας την προσπάθεια για εκπαίδευση των ιατρών σε θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Καρδιολογία, πραγματοποιούν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προνοσοκομειακής Καρδιολογίας στο ξενοδοχείο «Club Hotel Casino Loutraki» στο Λουτράκι από 10-12 Δεκεμβρίου 2010. 

Πάνω από χίλιοι ιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας αναμένεται να παρακολουθήσουν αυτό το συνέδριο. Η εναρκτήρια ομιλία για την καρδιακή ανεπάρκεια, θα γίνει από τον καθηγητή καρδιολογίας, κ.Διονύση Κόκκινο. Στη συνέχεια θα μιλήσουν σχετικά με την πρόληψη του καρδιαγγειακού κινδύνου ο κύριος Χ. Βλαχόπουλος, επίκουρος καθηγητής καρδιολογίας, ο κ. Ι. Ιωαννίδης πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ο κ. Δ. Ρίχτερ, καρδιολόγος. Θα ακολουθήσει διάλεξη για το θέμα «Μύθοι και αλήθειες στην πρόληψη του καρδιαγγειακού κινδύνου με υπολιπιδαιμική αγωγή» με ομιλητή τον καρδιολόγο κ. Γ. Ανδρικόπουλο.
Τις επόμενες ημέρες του Συνεδρίου θα παρουσιασθούν πολλές διαλέξεις με επίκαιρα θέματα καρδιολογίας όπως «Αρρυθμιολογικά κλινικά προβλήματα: Από την Πρωτοβάθμια στην Τριτοβάθμια περίθαλψη», «Απαραίτητες γνώσεις Καρδιολογίας» «Επίτευξη των κύριων στόχων της αντιΰπερτασικής θεραπείας», «Β-Αναστολείς. Από την μονοθεραπεία στην συνδυαστική αγωγή» «Υπέρταση», «Η χρήση των αντιθρομβωτικών στην καθημερινή κλινική πράξη», «Εξελίξεις στην επείγουσα καρδιολογία», «Προληπτική Αντιμικροβιακή αγωγή στην Καρδιολογία», με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου και τέλος «Εκτιμώντας τα συμπτώματα και ευρήματα», σχετικά με τα παραπάνω θέματα θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλοι σημαντικοί ομιλητές.
Τέλος το συνέδριο θα κλείσει με την ομιλία με τα συμπεράσματα του συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, και Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Βλάση Πυργάκη.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog