Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα Σκόπια ΔΕΝ εγκαταλείπουν τον αγώνα για το όνομα;

- Advertisement -

Δεν μας έφταναν τα «εντός», έχουμε και τα «εκτός»… Μήνυμα ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων έστειλε ο Γκρουέφσκι.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω παρόλο που όσο περνάει ο καιρός «μια τέτοια κίνηση έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές όσο περνάει ο καιρός».
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα αποδέχεται να αναγνωρίσει την ταυτότητα μας, το έθνος και τη γλώσσα μας. Φαίνεται μάλιστα να είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς αυτά», τόνισε ακόμα, ενώ αποκάλυψε ότι δεν αποτελεί πράξη καλής θέλησης η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης από τον έλληνα πρωθυπουργό.
Παράλληλα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός δε συμμερίζεται την άποψη ότι η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, από την κυβέρνηση του έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης από ελληνικής πλευράς, αφού θεωρεί ότι έγινε στα πλαίσια περικοπών στην ελληνική δημόσια διοίκηση.
«Εμείς αλλάξαμε το Σύνταγμα και τη σημαία μας, σεβόμαστε πλήρως την Ενδιάμεση Συμφωνία, ποτέ δεν σημειώθηκε διασυνοριακό επεισόδιο. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταργήθηκε ένα Υπουργείο», είπε χαρακτηριστικά.
*mandata.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog