Σε πανηγυρικό κλίμα, με πλήρη απαρτία των εκλεγμένων και μη περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος που συμμετείχαν στις εκλογές του Νοεμβρίου αλλά και με συμμετοχή πολιτών και φορέων της Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ολομέλεια του συνδυασμού την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα.

Ο Πέτρος Τατούλης στον χαιρετισμό του προς την ολομέλεια, αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει πλέον η “Νέα Πελοπόννησος” και τα μέλη της, να οδηγήσουν την Περιφέρεια σε μια Ευρωπαϊκή προοπτική. Ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι τα επόμενα τριάμισι χρόνια, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη χωρίς να χαθούν οι αξίες που καθόρισαν την νίκη του συνδυασμού, και αφορούν την υπέρβαση της κοινωνίας και των κομματικών περιχαρακώσεων.
Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου στην πρόταση του συνδυασμού, ο Πέτρος Τατούλης παρουσίασε την οργανωτική δομή και τον εσωτερικό κανονισμό της Νέας Πελοποννήσου με στόχο να αρθρώσει τη διαρκή παραταξιακή λειτουργία της.
Στις εισηγήσεις τους οι πέντε αντιπεριφερειάρχες χαρακτήρισαν θετική την προοπτική της οργανωτικής θωράκισης της Νέας Πελοποννήσου, με δεδομένη την δυναμική που οι πολίτες προσέδωσαν με την ψήφο τους με τα αποτελέσματα και των δύο Κυριακών της εκλογικής αναμέτρησης.
Το λόγο έλαβαν πολλοί εκλεγμένοι σύμβουλοι αλλά και μη εκλεγμένοι υποψήφιοι καθώς και πολίτες με κοινό παρανομαστή στις εισηγήσεις τους, το χρέος του συνδυασμού απέναντι στην υπέρβαση των κομματικών περιχαρακώσεων που συνένωσε τους πολίτες να δώσουν ευκαιρία στο πείραμα του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος” να πάρει σάρκα και οστά.
Στην δευτερολογία του ο Πέτρος Τατούλης, αφού υπογράμμισε ότι η επιτυχία του Καλλικράτη ως μεταρρύθμιση αφορά εκείνους που πίστεψαν σε αυτόν και τον δημιούργησαν, σημείωσε ότι η Νέα Πελοπόννησος θα κριθεί για το κατά πόσο θα ανταποκριθεί στην πρόκληση να πετύχει η περιφέρεια να γίνει πρότυπο οικονομικής διαχείρισης και διαφανούς λειτουργείας. Στην συνέχεια ο επικεφαλής του Συνδυασμού ανακοίνωσε και τα ονόματα των μελών του συνδυασμού που θα στελεχώσουν τον οργανισμό του και είναι όλα από του μη εκλεγμένους υποψηφίους.

Γραμματείες Περιφερειακών Ενοτήτων
Μεσσηνία Νίκος Αλεξανδρόπουλος
Αρκαδία Βικτωρία Βρέντα Παναγιωτοπούλου
Λακωνία Τάκης Καρράς
Αργολίδας Κώστας Μπιτζής
Κορίνθια Κώστας Μιχαλοπούλος

Γραφείο περιφερειάρχη
Παντελής Αργύριαδής

Γραφείο Οργάνωση και Οικονομικών
Κώστας Ψυχάρης

Γραφείο Τύπου
Γιάννης Πόπορης

Προγραμματικός Άξονας

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Όθωνας Ζαχαρίας

Επενδυτικών Στρατηγικών
Γιώργος Χριστοδουλόπουλος

Οικονομικών Πόρων
Γιάννης Σταματάκος

Υποδομών-Χωροταξίας-Ενέργειας
Γιάννης Βουρνάς

Πολιτισμού
Διονυσία Χρυσομπόλη

Τουρισμού
Δημήτρης Πολλάλης

Στρατηγικό Σχεδιασμό
Σωτήρης Βαρελάς

Παιδείας
Γιάννης Γαληνός

Πρωτογενής Τομέας
Ζούζια Κωνσταντίνα

Υγεία
Ηλίας Γεωργίκος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ