Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σήμερα στις 22:00: Manchester United – Arsenal

- Advertisement -
Στο πιο ανατρεπτικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Αγγλία, η κόντρα κορυφής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στο “Old Trafford” τη 17η αγωνιστική, αποτελεί μοιραία το πρώτο «κρας τεστ» τίτλου. 
 
Η  κατρακύλα της Τσέλσι, αλλά και η αξιοσημείωτη αντοχή που επιδεικνύει η Μαν. Σίτι και η Τότεναμ στο «κυνήγι» των «μεγάλων», έχουν διαμορφώσει ένα αμφίρροπο σκηνικό, με πολλούς, χωρίς καλά-καλά να έχει συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, να κάνουν λόγο από τώρα για φινάλε θρίλερ στην Premier League.
 
Με χαμηλούς τόνους κατεβαίνουν στο ντέρμπι οι δύο ομάδες. Ακόμη και οι υποτιμητικές δηλώσεις του Πατρίς Εβρά για την Άρσεναλ, «κέντρο εκπαίδευσης», «ομάδα σε κρίση», «αυτοί έχουν να πάρουν τίτλο πέντε χρόνια», οι πιο χαρακτηριστικές, δεν ήταν ικανές να πυροδοτήσουν το κλίμα. Αφού ναι μεν ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ σήκωσε… το γάντι, αλλά η στάση που επέλεξε να κρατήσει ήταν η ενδεδειγμένη. «Πριν από ένα παιχνίδι σαν κι αυτό δεν έχουμε κανένα λόγο να απαντάμε σε δηλώσεις που μόνο στόχο έχουν να προκαλέσουν. Τις αφήνω στην κρίσης σας», αρκέστηκε να πει ο Αλσατός τεχνικός.
 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
 
Πιο ξεκούραστα κύλησε η προετοιμασία της Γιουνάιτεντ, αφού την περασμένη αγωνιστική, η αναμέτρηση με την Μπλάκπουλ αναβλήθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο Νησί. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έπαιξαν μεσοβδόμαδα με την Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ, 1-1 το τελικό σκορ και προκρίθηκαν στην φάση των «16» τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου τους. Αήττητοι φέτος, αλλά με επτά ισοπαλίες και σοβαρά προβλήματα στην αμυντική τους γραμμή. Ο Φέργκιουσον δεν υπολογίζει στους Βαλένσια, Όουεν και Χάργκριβς.
 
Άρσεναλ

Η Άρσεναλ προέρχεται από το 3-1 επί της Παρτιζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου με εξαίρεση τα πρώτα 20’ του β’ ημιχρόνου, που ισοφαρίστηκε προσωρινά, δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα. Τη φετινή περίοδο δείχνει αρκετά ώριμη να διεκδικήσει τον τίτλο, όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει τον στόχο της είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στα ντέρμπι. Αμφίβολος μέχρι και την τελευταία στιγμή δίνεται ο Φάμπρεγας, τη στιγμή που και οι Κλισί και Τζουρού δεν είναι βέβαιο πως θα βρίσκονται στην διάθεση του Βενγκέρ. Σίγουρα εκτός οι Αλμούνια, Φρίμπονγκ και Βερμάελεν. 

Πιθανές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σάαρ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Ράφαελ, Σκόουλς (Άντερσον), Φλέτσερ, Νάνι, Παρκ, Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Κοσιελνι, Σκιλασί, Σανιά, Κλισί, Γουίλσιρ, Σονγκ, Νασρί, Αρσάβιν, Φαν Πέρσι (Ροσίτσκι), Σαμάκ

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ

Από την κόλαση στο «θέατρο των ονείρων»

Εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και αρκετά άλλου τύπου πράγματα που μπορεί κανείς να μάθει κάνοντας μία βόλτα στους δρόμους ή διαβάζοντας τον Τύπο.

Αποστολή στο Μάντσεστερ: Παναγιώτης Σγαρδέλης, Νίκος Ράλλης
Μετά από πρόσκληση του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, οι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί για δύο μήνες στα έγκατα της γης περνώντας τα πάνδεινα για να επιβιώσουν, θα παρακολουθήσουν από θέσεις VIP στο “Old Τrafford” το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ. Οι 26 από τους 33 έκαναν το υπερατλαντικό ταξίδι και η παλιά δόξα των «κόκκινων διαβόλων» και της Εθνικής Αγγλίας, τους υποδέχθηκε θερμά.
Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και την πολυδάπανη επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε, ένας-ένας κάθε φορά το ‘σκαγε από τα… καζάνια της «κόλασης», επιστρέφοντας στην επιφάνεια μέσα από μία ειδική κάψουλα. Γιος μεταλλωρύχου ο Σερ Μπόμπι συγκινήθηκε διπλά από την ιστορία τους. «Όλος ο κόσμος είναι περήφανος για εσάς», τους είπε.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δούμε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Είναι τιμή για εμάς να βρισκόμαστε στο “Old Trafford”. Μέχρι και σήμερα το βλέπαμε μόνο από την τηλεόραση», παραδέχθηκε ένας από τους μεταλλωρύχους, που θα περιηγηθούν σε όλους τους χώρους του γηπέδου και θα γνωριστούν με τους παίκτες του Σερ Άλεξ πριν τη σέντρα του παιχνιδιού, αφού πολλοί απ’ αυτούς είναι φαν της Γιουνάιτεντ.
«Έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές για να φτιάξουμε ομάδα και γιατί όχι, να κοντράρουμε τη Γιουνάιτεντ», πρόσθεσε αστειευόμενος ένας άλλος.
Το ταξίδι των 26 μεταλλωρύχων, μεταξύ των οποίων και του πρώην ποδοσφαιριστή, Φράνκλιν Λόμπος, θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από οινοπαραγωγό εταιρία της Χιλής (Concha y Toro), που αποτελεί χορηγό της Μάντσεστερ.

england365.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog