Η μικρή Izabelle Evans που γεννήθηκε πριν από 4 χρόνια τυφλή κατάφερε για πρώτη φορά να δει στα μάτια τους γονείς της χάρη σε μια κινέζικη πρωτοποριακή θεραπεία κυττάρων.
Η γενναία Izablle μπορεί πλέον να δει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να αναγνωρίσει τη μαμά και τον μπαμπά της.

Οι γονείς της μικρής μόλις πληροφορήθηκαν για την κλινική στην Κίνα που κάνει θαύματα μάζεψαν το ποσό των 50.000 λιρών και ταξίδεψαν στην άλλη άκρη της γης.

Οι πανευτυχείς γονείς James Evans και Hollie McHugh δεν μπορούν να περιγράψουν με λόγια το πώς ένιωσαν μόλις η κορούλα τους τους κοίταξε κατάματα και φώναξε: «Mummy» και «Daddy».

«Τα αποτελέσματα της θεραπείας ήταν πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε και ελπίζαμε», δήλωσε η 24χρονη Hollie και συνέχισε: «Είναι απίστευτο γιατί οι γιατροί μας είχαν πει ότι το παιδί πριν την επέμβαση… έβλεπε το απόλυτο σκοτάδι ούτε καν σκιά».

Το χρονικό

Η Izabelle γεννήθηκε τυφλή και έπασχε από Septo-Optic δυσπλασία. Η ασθένεια αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια αφού οι πιθανότητες να γεννηθεί κάποιος με αυτή την ασθένεια είναι πέντε μωρά στο ένα εκατομμύριο. Η Septo-Optic δυσπλασία προκαλεί επίσης κινητικά προβλήματα καθώς και ορμονικές διαταραχές.

Όταν οι γονείς συγκέντρωσαν το ποσό που απαιτούνταν έστειλαν την μικρή Isabelle στην Κίνα για την θεραπεία διότι σε κανένα άλλο νοσοκομείο του κόσμου δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάτι αντίστοιχο.

«Αυτό που συνέβη είναι ένα θαύμα. Έχουμε δει θεαματικές αλλαγές στην κίνησή της και την ομιλία της. Πριν πάει στην Κίνα μπορούσε να πει μια με δύο λέξεις. Τώρα μπορούμε να κάνουμε μια μικρή κουβεντούλα και μπορεί να σταθεί πιο εύκολα στα πόδια της», δήλωσε πανευτυχής η μητέρα.

Από την πλευρά του ο μπαμπάς της μικρής δήλωσε: «Πρέπει να περιμένουμε έξι μήνες για να δούμε πως θα εξελιχθεί. Θα την προσέχουμε σαν τα μάτια μας και θα ξαναπάμε στην Κίνα να δουν οι γιατροί την εξέλιξη της υγείας της».

protothema.gr