Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ελληνική απάντηση στο προκλητικό κείμενο των Γερμανών

- Advertisement -

Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι’ όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι’ αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.

Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι’ απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! … Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!
by Teo

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια χαρα απαντηση δινεις στον Γκεσταμπιτη, αλλα λιγο σκληραδα παραπανω, δεν θα του εκανε κακο.

    Μια ζωη, βαρβαροι ηταν και δεν παιρνουν χαμπαρι απο λογικη.

    Για τα επομενα 257 χρονια, θα πρεπει καθε μηνα, να στελνουν στον καθε Ελληνα, απο 2491 ευρω και παλι καταχρεωμενοι θα ειναι οι Ουνοι.

  2. Ο ρομποτοποιημένος ούνος μας θέλει όλους μεταλλαγμένους σε ρομποτάκια όπως στην ταινία
    MATRIX.
    Επειδή αυτός έχει καμένο μυαλό πρέπει να κάψουμε
    και μείς το δικό μας.Φαίνεται πως δεν έχει
    καταλάβει ότι είμαστε κλεισμένοι μέσα στη
    θάλασσα,και είναι αδύνατον να αφήσει να καεί το
    μυαλό μας.Εξ άλλου και άλλοι ήθελαν τους Ελληνες
    χωρίς μυαλό,δεν τα κατάφεραν όμως.

  3. καλό θα ήταν να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε γιατί έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση…την κρίση δεν την δημιούργησαν οι λαοί (λες και αυτός που γράφει το άρθρο και αυτός που απαντάει είναι εκπρόσωποι όλων…)…ούτε τεμπέληδες είμαστε,ούτε Ούννοι είναι…ούτε Γκεσταπίτες είναι,ούτε τα λεφτά τους φάγαμε…σημασία έχει ότι τόσα χρόνια,σαν χώρα εκμεταλλευθήκαμε τα προνόμια που μας έδιναν οι Ευρωπαίοι "φίλοι" μας,όχι για το καλό της χώρας μας,αλλά για την προσωπική βολή του καθενός
    (με όποια μορφή μπορούσε να γίνει αυτό …)…
    ας καταλάβουμε επιτέλους ότι η χώρα και το κράτος είμαστε εμείς οι ίδιοι και κανένας δεν μπορεί να μας επιβληθεί,αν δεν το θέλουμε…ας κοιτάξουμε τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για την χώρα μας,όχι τί μπορεί να κάνει αυτή για μας,όπως είχε πεί και ο Κέννεντυ …

  4. Δηλαδή συμπολίτη a.v. "μαζί τα φάγαμε" που λέει
    και ο Πάγκαλος;;;
    Ακριβώς,επειδή την κρίση δεν την δημιούργησαν
    οι λαοί,αυτό το φερέφωνο των τραπεζιτών και των
    τζογαδόρων του χρηματιστικού κεφαλαίου καλά θα
    έκανε να βούταγε την πένα του πρώτα στο μυαλό
    του – αν έχει από αυτό και δεν είναι καμένο –
    και μετά να καθόταν και να έγραφε.
    Τώρα θα μου πείς ο άνθρωπος τα συμφέροντα της
    πατρίδας του υποστηρίζει,και καλά κάνει,και
    ο δικός μας τα δικά μας συμφέροντα υπερασπίζετε,και επίσης καλά κάνει.
    Ως χώρα μπορεί να είμαστε ένα σύνολο,δεν είμαστε όμως όλοι μια οικογένεια.Και επίσης
    δεν είμαστε εμείς το κράτος,το κράτος είναι
    ένας μηχανισμός στα χέρια των εχόντων την
    εξουσία για να επιβάλλουν την θέλησή τους σε
    εμάς το πόπολο.Εμείς σαν εργαζόμενοι έχουμε
    κάνει τα πάντα για αυτή τη χώρα,τα πουλημένα
    τομάρια που άλλα μας λένε προεκλογικά και άλλα
    κάνουν όταν παίρνουν την καρέκλα της εξουσίας
    πρέπει και μπορούμε να στέιλουμε στην κρεμάλα.
    Θα είναι το καλλίτερο που μας μένει ακόμα να
    κάνουμε για αυτή τη χώρα.
    Ηλίας

  5. …αυτό που εννοώ και θέλω να επισημάνω,φίλε Ηλία (επέτρεψε μου να σε αποκαλώ έτσι,γιατί βλέπω κι από άλλες αναρτήσεις σου ότι είσαι από αυτούς που δεν μπαίνουν απλά σε ένα blog,για να ξεκατινιαστούν,αλλά,αντίθετα,να ανεβάσουν το επίπεδό του),είναι,ότι από την προσωπική μου πείρα,όσο λιγότερο σχέση έχει ο πολίτης με το κράτος,τόσο καλύτερα…εδώ,το κράτος το βλέπουμε ή σαν εχθρό ή σαν αφεντικό…το βασικό πρόβλημα της χώρας μας είναι η φοροδιαφυγή,η διαφθορά και η γραφειοκρατεία…εννοείται και το σαθρό πολιτικό σύστημα…αν,όμως,δεν καταλάβουμε,ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε την δύναμη στα χέρια μας ,να απομονώσουμε όσους δρουν συντεχνιακά ή για προσωπικό τους όφελος,προκοπή δεν πρόκειται να δούμε ποτέ σε αυτό τον τόπο…

  6. @:a.v.
    Ευχαριστώ για τη φιλιφρόνηση,μη με κάνεις όμως
    να νοιώθω άσχημα,δεν είμαι τίποτα σπουδαίο,
    απλός καθημερινός άνθρωπος είμαι που προσπαθώ
    να σκέπτομαι.Όσο για το dlog στό μέτρο των
    δυνατοτήτων μου πάντα θα υπάρχει η προσπάθεια
    για το ανέβασμα του επιπέδου του.
    Οσο για τα άλλα έχω διφορετική άποψη σε οτι
    αφορά το Κράτος.Το κράτος ΕΙΝΑΙ μηχανισμός,και
    κάποιος ή κάποιοι τον χειρίζονται,καλά ή κακά.
    Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που μπαίνει
    το ερώτημα: για ποιόν καλά ή για ποιόν κακά.
    Ασφαλώς και συ φίλε μου,θεωρώ πως ξέρεις ότι
    δεν είμαστε όλοι μια οικογένεια,διστυχώς στην
    κοινωνία μας υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα
    συμφέροντα,και ο κρατικός μηχανισμός καλείται
    να ταχθεί από εδώ ή από εκεί,οπότε όποιος έχει
    τον έλεγχο αυτού του μηχανισμού,είναι πάντα
    κερδισμέμος.
    Ο πολίτης είτε του αρέσει είτε όχι αυτό το
    κράτος, δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να αποφύγει τη σχέση μαζί του.Και αν το κράτος είναι μίζερο και δεν εμπιστεύεται τους πολίτες
    του – που χρέος του είναι να έχει φτιάξει
    πολίτες,και όχι αλήτες – τότε αρχίζει ο πολίτης να περνά μέσα από τους τρύπιους σαν
    σουρωτήρια Νόμους του και γίνεται αρχιλαμόγιο

    Ασχετο: κάντε κάτι να βρίσκουμε εύκολα
    προηγούμενες αναρτήσεις,γιατί τώρα είναι πολύ χρονβόρα. Ευχαριστώ
    Ηλίας

  7. …το βασικό πρόβλημα,κατά την γνώμη μου,φίλε Ηλία,είναι ότι δεν λειτουργούμε σαν κοινωνικό σύνολο…ο καθένας για την πάρτη του κι άγιος ο Θεός…ο Ελληνάρας,ποτέ δεν παραδέχεται ότι φταίει κι αυτός,έστω στο ελάχιστο…δεν συμφωνώ κι εγώ με πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μου,αλλά από την στιγμή που δεν ακούω καμία πειστική πρόταση από κανέναν,προτιμώ να μένω παρατηρητής των γεγονότων …το Δ.Ν.Τ.,ούτε του διαβόλου είναι,ούτε θα μας λύσει τα προβλήματά μας…απλά,εφ'όσον είμαστε καπιταλιστική κοινωνία και επομένως άμεσα εξαρτημένοι από το χρήμα,(όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε),πρέπει να αποφασίσουμε τί τέλος πάντων θέλουμε…γιατί σε πολλά πράγματα,όπως λέω για πλάκα,είμαστε βαθύτατα κομμουνιστικό κράτος…ή,όπως λέει και ο αγαπημένος Τζιμάκος,"σύντροφε καταναλωτή" (και συμπληρώνω εγώ,με το φτωχό μου το μυαλό) "αγωνίσου για το Cayenne σου"…κανείς δεν μιλάει για την ταμπακιέρα…για ένα κράτος,που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του είναι υπάλληλός του (βλέπε δημόσιοι υπάλληλοι,με ό,τι αυτό συνεπάγεται …καλούς,κακούς,τεμπέληδες,παραγωγικούς,
    φιλότιμους κλπ (ποτέ δεν μου άρεσαν οι γενικεύσεις) οι ποιίοι ,όμως είναι περιττοί,με βάση τις πραγματικές ανάγκες…όλα αυτά τα χρόνια,φτάσαμε όνειρο κάθε ταλαίπωρου οικογενειάρχη,να είναι να διορίσει το παιδί του στο Δημόσιο και να φυλάει τις κατουρημένες ποδιές του κάθε καραγκιόζη ανεπάγγελτου εθνοσωτήρα,για να το διορίσει…(όσο για το αίτημα σου,θα μεταφερθεί στον alex,ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για τέτοια θέματα)…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog