Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μεσογειακοί: Η Ελλάδα προσπαθεί να… χάσει τη διοργάνωση

- Advertisement -

«Κόκκινη κάρτα» στην Ελλάδα για τις καθυστερήσεις εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 δείχνει η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) διά του προέδρου της, Αλγερινού Αμάρ Αντάντι, που δεν φημίζεται από το παρελθόν ως φιλέλληνας.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, η ΔΕΜΑ έχει απόλυτο δίκιο, τόσο επειδή η Ελλάδα δεν προχωράει στην κατασκευή αθλητικού χωριού όσο κυρίως επειδή ούτε καν απαντάει στη σχετική αλληλογραφία για ενημέρωση.
Είναι γνωστό πλέον σε όλους, πιθανότατα ανεπίσημα και στον ίδιο τον Α. Αντάντι, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί εν μέσω οικονομικής κρίσης να φιλοξενήσει τη διοργάνωση που κέρδισε ύστερα από ψηφοφορία κόντρα στη Ριέκα της Κροατίας.
Παρά το γεγονός ότι το κόστος οργάνωσης έχει μειωθεί κοντά στα 30.000.000 ευρώ από τον αρχικό προϋπολογισμό των 180.000.000 ευρώ, το αθλητικό χωριό παραμένει το αγκάθι. Υπό τη σκιά του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν επιθυμεί να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια, ενώ επιπλέον ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) δηλώνει επίσημα ότι δεν διαθέτει τα απαιτούμενα 150.000.000 ευρώ για την ανέγερση του αθλητικού χωριού.
Η ιδέα χρήσης εγκαταστάσεων των ΤΕΙ ή κρουαζιερόπλοιων δεν έχει τεθεί επίσημα στο τραπέζι της ΔΕΜΑ. Ο Α. Αντάντι σε δηλώσεις του στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων «Ρόιτερ» αναφέρει:
«Ασέβεια»«Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που περνά η χώρα, όμως δεν καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει τέτοια έλλειψη σεβασμού απέναντι στη ΔΕΜΑ και βέβαια στις δεσμεύσεις που λάβαμε από την Ελλάδα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δεν φέρεται πλέον διατεθειμένη να φιλοξενήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 σε Βόλο και Λάρισα και διά της σιωπής ελπίζει βάσιμα ότι η κόκκινη κάρτα θα τεθεί σε ισχύ και η διοργάνωση, εντός Δεκεμβρίου, θα… ταξιδέψει για αλλού.

ethnos.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …και η μαριωρή χτενίζεται.
    Γιατί το άφησες μισό;;;
    Ρωτάνε αν θα επιζήσουμε ως το 13,και αν θα έχουμε,ευρώπουλα για τα εισητήρια;;;
    τώρα ο Αλγερινός "πλάκα με κάνεις";;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog