Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σενάρια πρόκρισης των ελληνικών ομάδων στο Europa League

- Advertisement -

Την τύχη στα χέρια τους κρατάνε όσον αφορά την πρόκριση στους «32» του Europa League οι τρεις ελληνικές ομάδες (Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) Διαβάστε όλα τα σενάρια πρόκρισης των ομάδων μας!

Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League διεξάγεται το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου και οι τρεις ελληνικές ομάδες κατάφεραν να βρίσκονται με το ένα… πόδι στην επόμενη φάση πραγματοποιώντας αξιόλογες πορείες στην έως τώρα παρουσία τους. Και για τις τρεις ομάδες κοινός παράγοντας είναι πως η πρόκριση εξαρτάται αποκλειστικά από τις ίδιες, και μόνον αν δεν καταφέρουν να πάρουν το αποτέλεσμα που ψάχνουν θα ελπίζουν σε κάποιο «δώρο» στα άλλα παιχνίδια.

ΠΑΟΚ
Την αυλαία των ελληνικών αναμετρήσεων ανοίγει σήμερα (14/12) ο ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντιναμό. Ο Δικέφαλος του Βορρά που είναι η μόνη από τις τρεις ελληνικές ομάδες που διεκδικεί ακόμη την πρωτιά του ομίλου εξασφαλίζει την πρόκριση στους «32» είτε με νίκη στο παγωμένο «Μάξιμιρ» είτε ακόμη και με ισοπαλία. Σε περίπτωση ήττας από τους Κροάτες πάντως η πρόκριση θα χαθεί, και έτσι είναι ξεκάθαρο πως θα γίνει μεγάλη μάχη στο Ζάγκρεμπ. Βλέπουμε λοιπόν πως στον όμιλο του ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν πολλά σενάρια όσον αφορά την πρόκριση και τα πράγματα είναι απλά. Οι Θεσσαλονικείς θα παλέψουν στο Ζάγκρεμπ για δύο αποτελέσματα και αν καταφέρουν να πάρουν τον ένα τουλάχιστον βαθμό θα βρεθούν αυτόματα στην κλήρωση της Νιόν για τους «32». Όσο για την πιθανή κατάληψη της 1ης θέσης, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να νικήσει την Ντιναμό και ταυτόχρονα η Βιγιαρεάλ να μην κερδίσει στο Μπριζ ή να πάρει το «Χ» ο Δικέφαλος και οι Ισπανοί να χάσουν στο Βέλγιο με δύο γκολ διαφορά!

Αναλυτικά σενάρια:

1) Στους «32» ως 1ος. Νίκη του ΠΑΟΚ και το πολύ ένας βαθμός για Βιγιαρεάλ ή ισοπαλία του ΠΑΟΚ και ήττα της Βιγιαρεάλ από την Μπριζ με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.

2) Στους «32» ως 2ος. Νίκη ή ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ για τον ΠΑΟΚ.

3) Αποκλεισμός: Ήττα στο Ζάγκρεμπ

ΑΡΗΣ
Μετά το επικό «διπλό» στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο, ο Άρης βρίσκεται… αγκαλιά με την πρόκριση και θα είναι πολύ κρίμα να χαθεί αυτή η ευκαιρία για τη συμμετοχή στους «32»! Όλα λοιπόν εξαρτώνται από τον Άρη και από το αν θα καταφέρει να νικήσει στο απόρθητο «κάστρο» του την τελευταία του ομίλου Ρόζενμποργκ. Μάλιστα ο Άρης έχει τη δυνατότητα να προκριθεί στην επόμενη φάση ακόμη και με ήττα, εκμεταλλευόμενος την υπεροχή του στις ισοβαθμίες με την Ατλέτικο Μαδρίτης! Πιο συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να φέρουν καλύτερο ή ίσο αποτέλεσμα με την Ατλέτικο (με την οποία παλεύουν για τη 2η θέση του ομίλου) που παίζει στο Λεβερκούζεν, με τους Γερμανούς να έχουν εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτιά. Πάντως το καλύτερο για τον Άρη θα ήταν να «καθαρίσει» την πρόκριση νικώντας τους Νορβηγούς!

Αναλυτικά σενάρια:
1) Στους «32» ο Άρης θα βρεθεί με νίκη επί της Ρόζενμποργκ ή με ισοπαλία και το πολύ ένα βαθμό των Ισπανών στο Λεβερκούζεν ή ήττα και ταυτόχρονη ήττα της Ατλέτικο στη Γερμανία!

2) Εκτός συνέχειας θα μείνει ο Άρης αν δεν κερδίσει τους Νορβηγούς και η Ατλέτικο πάρει το διπλό στη Γερμανία ή αν χάσει από τη Ρόζενμποργκ και η Ατλέτικο πάρει το «Χ»!

ΑΕΚ
Η Άντερλεχτ καραδοκεί για να «κλέψει» στις ισοβαθμίες την πρόκριση από την ΑΕΚ, αλλά οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ θέλουν να της κόψουν τις… ορέξεις παίρνοντας τουλάχιστον την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ υποδεχόμενοι την πρώτη και αδιάφορη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Οι Ρώσοι έρχονται στο Ολυμπιακό Στάδιο με πολλές απουσίες και η Ένωση θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί για να μην μπλέξει σε περίπτωση ήττας. Αν πάντως η ΑΕΚ ηττηθεί, για να χαθεί η πρόκριση στους «32» θα πρέπει στον άλλο αγώνα του ομίλου η Άντερλεχτ να νικήσει στο Βέλγιο τη Χάιντουκ. Τότε η ΑΕΚ θα μείνει εκτός συνέχειας, μια και στα μεταξύ τους παιχνίδια υστερεί των Βέλγων. Οπότε οι Κιτρινόμαυροι θα παλέψουν με τη Ζενίτ για το αποτέλεσμα ώστε να «καθαρίσουν» την πρόκριση!

Αναλυτικά σενάρια:
1) Στους «32» η ΑΕΚ με νίκη ή ισοπαλία επί της Ζενίτ, είτε αν χάσει από τους Ρώσους αρκεί οι Κροάτες της Χάιντουκ να πάρουν αποτέλεσμα στο Βέλγιο.

2) Αποκλεισμό για την ΑΕΚ θα σημάνει η ήττα από τους Ρώσους και η ταυτόχρονη νίκη της Άντερλεχτ επί της Χάιντουκ

Πηγή: gazzetta.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog