Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

“Κλεφτοπόλεμος” και οδοφράγματα στο Πολυτεχνείο – “Χωρίς ανάσα” το κέντρο από τα δακρυγόνα

- Advertisement -

– Κλειστή η Στουρνάρη από τους κουκουλοφόρους
– Κλειστή από τα ΜΑΤ η Σόλωνος
– Αποπνικτική η ατμόσφαιρα παντού
– Δεν κατάφεραν να ανακόψουν τη μεγαλειώδη πορεία του κόσμου
– Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί έναναν προσαγωγές
– Δείτε τις εικόνες

Ώρα 15:00 και οι τελευταίοι από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που πήραν μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων άρχισαν να διαλύονται καθώς σε όλο το κέντρο της Αθήνας η χρήση δακρυγόνων ήταν τόσο εκτεταμένη που ήταν αδύνατο να αναπνεύσουν.

Την ίδια ώρα σημειώνονταν επεισόδια μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ με μια ομάδα κουκουλοφόρων να φτάνει μια ανάσα από την είσοδο και να πυρπολεί τουλάχιστον δύο μηχανές αστυνομικών.

Ώρα 14:40 Οι κουκουλοφόροι συνέχισαν να πετούν μολότοφ σε όλο το μήκος της οδού Πανεπιστημίου και να καταστρέφουν καταστήματα.


Ώρα 14:20 Τη… γνωστή πορεία μοιάζουν να ακολουθούν οι κουκουλοφόροι μετά τις καταστροφές στην πλατεία Συντάγματος έχουν αρχίσει να οχυρώνονται στο χώρο των Προπυλαίων.

Ώρα 14:30 Αυτοκίνητο στις φλόγες στην οδό Ομήρου
Ώρα 14:30 Αυτοκίνητο στις φλόγες στην οδό Ομήρου

Σπάνε στάσεις λεωφορείων και πεζοδρόμια για να πάρουν … πολεμοφόδια και πετούν συνεχώς μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που… μοιάζουν να περιμένουν πότε θα “χαθούν” προς την περιοχή των Εξαρχείων.



Ειρηνική και μεγαλειώδης πορεία

Ίσως η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο για να διαδηλώσουν.

Μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόρων θέλησαν να κάψουν και να καταστρέψουν. Υπερβολική και η αντίδραση των ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων επί δικαίων και αδίκων.

Τουλάχιστον για μισή ώρα οι κουκουλοφόροι έσπαζαν και έκαιγαν στο Σύνταγμα. Παρά τα δακρυγόνα και τις φωτιές οι πολίτες κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους να απομονώσουν τους κουκουλοφόρους και να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία.

Newsit

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog