Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η επιστροφή της ευρωπαίας ΑΕΚ

- Advertisement -

Ούτε κρύο, ούτε απεργίες, ούτε… Ζενίτ!

Η σοβαρή ΑΕΚ δεν πρόκειται ν’ αφήσει τίποτα απ’ όλα να της χαλάσει το «πάρτι» πρόκρισης στο ΟΑΚΑ!

Η ΠΑΕ βάζει λεωφορεία για τους -μη έχοντες μέσο- προσκεκλημένους, ο Μανόλο Χιμένεθ (αισιοδοξεί ότι) βάζει «κομάντος» απέναντι στους Ρώσους και όλοι μαζί ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν το βράδυ (22:05, ΑΝΤ1) την επιστροφή της ευρωπαίας ΑΕΚ!

Μια απλή, καλή και βολική ισοπαλία αρκεί απόψε στην ΑΕΚ.

Μόνο που Χιμένεθ, παίκτες και διοίκηση δεν δείχνουν διατεθειμένοι για… συμβιβασμούς:

Ο Ισπανός με τα λεγόμενά του (σε αποδυτήρια και συνέντευξη Τύπου), οι «κιτρινόμαυροι» με τη διάθεση τους στις προπονήσεις και η ΠΑΕ με την… πλάτη που βάζει στον κόσμο.

Πρώτα μειώνοντας τις τιμές των εισιτηρίων και έπειτα δίνοντας (τη μόνη που περνούσε από το χέρι της) λύση στο θέμα της προσέλευσης τους στο γήπεδο. Η ΠΑΕ δεν έμεινε αδιάφορη στο (κάθε άλλο παρά ασήμαντο) θέμα της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα χρησιμοποιήσει την ίδια (αποδοτική) «συνταγή» με εκείνη του Ολυμπιακού στο φιλικό της Τρίτης.

Έτσι, οκτώ λεωφορεία (με σημεία εκκίνησης τη Ν. Φιλαδέλφεια, το Σύνταγμα και άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας που θα ανακοινωθούν μέσα στη μέρα από την ΠΑΕ) επιστρατεύονται για να μεταφέρουν δωρεάν «κιτρινόμαυρους» οπαδούς στο ΟΑΚΑ. Η ώρα αναχώρησής τους θα είναι στις 19:45, ενώ εκείνη της (γιορτινής ελπίζεται) επιστροφής είναι προγραμματισμένη για τις 00:45.

Με συνταγή ντέρμπι

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι όποιες εκπλήξεις από τον Μανόλο Χιμένεθ θα γίνουν (αν γίνουν) μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Μετά την τελευταία προπόνηση της Τετάρτης -και με δεδομένη την απουσία του ανέτοιμου Τζεμπούρ- ο Ισπανός συμπεριέλαβε τους… αναμενόμενους στην αποστολή.

Σε αυτήν βρίσκεται τελικά και ο Αργυρίου, ενώ εκτός έμειναν οι «φευγάτοι» Έντερ, Νταντόμο, Πατσατζόγλου, όπως και ο Γκερέιρο -που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Όσο για την ενδεκάδα, το σύστημα που θα επιλέξει ο Χιμένεθ θα είναι εκείνο που θα καθορίσει τελικά και τις επιλογές των προσώπων από τη μέση και μπροστά. Όπως φάνηκε στην τελευταία προπόνηση, το 4-3-3 είναι εκείνο που έχει το προβάδισμα, με την άμυνα -εκτός της επιστροφής του Σάχα- να μένει ως έχει (Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς) και τους Μάκο-Καφέ-Ντιόπ να ξεκινούν στο κέντρο (παρόλο που στη θέση του τελευταίου δοκιμάστηκε και ο Γκέντσογλου).

Το ενδιαφέρον, όμως, μετατοπίζεται -σε αυτή την περίπτωση- στην επίθεση, όπου μόνος σίγουρος είναι ο Σκόκο και θέση θα διεκδικήσουν τόσο οι Λαγός-Μπερνς, όσο και οι Μπλάνκο-Λυμπερόπουλος. Οι δύο τελευταίοι, πάντως, υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν αμφότεροι, με τον «Λύμπε» να είναι στην κορυφή και τον Αργεντινό να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο.

Η επιλογή του 4-2-3-1 δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαντάζει εναλλακτικό πλάνο στην (απευκταία) περίπτωση που το παιχνίδι «στραβώσει».

Αναλυτικά οι 19 «εκλεκτοί» του Μανόλο Χιμένεθ είναι οι εξής:

Σάχα, Αραμπατζής, Γιάχιτς, Γεωργέας, Αργυρίου, Καράμπελας, Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Νασούτι, Γκέντσογλου, Μάκος, Καφές, Ντιόπ, Λεονάρντο, Σκόκο, Μπερνς, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο

(Λέει ότι) θα το «χτυπήσει»!

Την ίδια ώρα, η Ζενίτ προπονήθηκε την Τετάρτη σε χαλαρούς ρυθμούς. Οι Ρώσοι επιμένουν πως η αγωνιστική απραξία των οκτώ ημερών, μετά τη λήξη του πρωταθλήματος τους -αλλά και οι σημαντικές απουσίες τους- δεν θα φανούν στο ΟΑΚΑ. Εκεί, αντίθετα (και παρά την έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος) θα βρεθούν οι οπαδοί της, με περισσότερους από 450 να δίνουν το «παρών» στη θύρα 22.

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog