Καλά στην υγεία του είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε εχθές (15/12) στο κέντρο της Αθήνας από αγνώστους, στο πλαίσιο της πορείας . Ο βουλευτής, αν και σοκαρισμένος, δηλώνει ότι δεν θα προβεί σε μηνύσεις.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο βουλευτής δηλώνει περισσότερο σοκαρισμένος από την επίθεση που δέχτηκε. Φοβήθηκε ακόμα και για τη ζωή του, όπως δήλωσε, ενώ εξιστορώντας το περιστατικό είπε ότι παρά τις αντιρρήσεις των ανδρών ασφαλείας του, μετά τη Βουλή προσπάθησε να πάει στο γραφείο του στην οδό Φιλελλήνων, κινούμενος περιφερειακά.
Έξω από το Zonars τον εντόπισαν ορισμένοι και άρχισαν τις λεκτικές επιθέσεις. Σύντομα, οι υβριστές έγιναν περισσότεροι και άρχισαν να λειτουργούν σαν όχλος. Ο προπηλακισμός ξεκίνησε από δύο άτομα, τα οποία πολύ γρήγορα πολλαπλασιάστηκαν.
Φοβήθηκα ακόμα και για τη ζωή μου” δήλωσε ο βουλευτής, που αναφέρθηκε σε συμβολή του αστυνομικού που τον προστάτευσε με αυτοθυσία, αλλά και σε δύο πολίτες που επιχείρησαν να τον υπερασπιστούν. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών έσπασε το χέρι του.
Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, η επίθεση είχε και άλλα τραγελαφικά στοιχεία, καθώς άκουσε κάποιους εκ των συγκεντρωμένων να φωνάζουν των ώρα του προπηλακισμού, “παιδιά είναι ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ”.
Σώθηκε όταν ο αστυνομικός συνοδείας του βρήκε μία είσοδο πολυκατοικίας και μπήκαν μέσα, ενώ ταυτόχρονα πήρε τηλέφωνο συναδέλφους του αστυνομικούς και με αρκετή καθυστέρηση ήρθε μια διμοιρία των ΜΑΤ και ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν.