Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει ολόκληρη τη χώρα

- Advertisement -

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει ολόκληρη τη χώρα ενώ ο χιονιάς στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχει «βάλει» λουκέτο σε σχολεία.
Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα και κυρίως στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά και έντονες βροχοπτώσεις σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές στα νότια. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα, από τα δυτικά.

Στην Αττική, θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα νότια ενώ στα άσπρα θα ντυθούν τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιόνι. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Εντωμεταξύ λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, τα σχολεία σε πολλούς νομούς είναι κλειστά. Ειδικότερα, με απόφαση των κατά τόπους νομαρχιών, κλειστά είναι τα σχολεία σε: Κοζάνη, Καστοριά, Φθιώτιδα (εκτός από την περιοχή Λοκρίδα), Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Ημαθία, Φλώρινα και Ιωάννινα.

Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog