Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ταξιδεύω για σένα… και στους «32»!

- Advertisement -

Το… Μπομπονέρα στις φλόγες. O Άρης με πανηγυρικό τρόπο πήρε τη νίκη (2-0) επί της Ρόζενμποργκ και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League! Την Παρασκευή μαθαίνουν τον αντίπαλο οι «κίτρινοι».
 Ένα στην αρχή, ένα στο τέλος και η πρόκριση ήρθε. Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Άρη να παίρνει με άνεση την πρόκριση στους «32» του Europa League χτυπώντας στο τέλος κάθε ημιχρόνου. Αρχικά με τον Τσέζαρεκ στο 45’ και στη συνέχεια με τον Φατί στο 90’ Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στο κατάμεστο «Λα Μπομπονέρα» δεν ανησύχησαν πολλές φορές και όταν το έκαναν, υπήρχε ο Σηφάκης για να δώσει τις λύσεις.
Χάζευαν τον κόσμο…

Ο αγώνας του Άρη με τ Ρόζενμποργκ μόλις έχει ξεκινήσει και στον ουρανό πάνω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» πετάγονται 5 τόνοι χαρτιά… Η ατμόσφαιρα φανταστική, με τον κόσμο να κλέβει την παράσταση και να κάνει τους παίκτες και των δύο ομάδων να κοιτάζουν… σαστισμένοι το όλο σκηνικό. Κάπως έτσι ξεκίνησε η μεγάλη αναμέτρηση. Μια αναμέτρηση στην οποία οι «κίτρινοι» ήθελαν τη νίκη προκειμένου να προκριθούν χωρίς να τους ενδιαφέρει πόσο θα έρθει το Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης.

Νευρικοί οι «κίτρινοι»

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι ιδιαίτερα νευρικοί, καθώς είχαν τον έλεγχο του αγώνα, εντούτοις δεν κατάφεραν να κάνουν έστω και μία καλή ευκαιρία μπροστά στην εστία του Όρλουντ. Ο Νορβηγός τερματοφύλακας δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει. Την πρώτη στο 13’ στο σουτ του Τόχα και τη δεύτερη στο 23’ διώχνοντας πολύ ωραία το φάουλ του Μίσελ. Εφτά λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» φώναξαν δικαίως για πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε ανατροπή του Τσέζαρεκ από τον Ντεμίντοφ.

Χτύπησε στο τέλος

Μετά το πρώτο μισάωρο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να απειλήσουν τους «κίτρινους», χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση και εκεί που όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν χωρίς τέρματα, ήρθε η φάση στο 45’ για να τα αλλάξει όλα. Συγκεκριμένα ο Κόκε έπιασε δυνατό σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι μετά την παρέμβαση του Όρλουντ. Στη συνέχεια ο Τσέζαρεκ -ερχόμενος ωστόσο από θέση οφσάιντ- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. 

Ζήτησε και άλλο πέναλτι

Στο δεύτερο μέρος οι «κίτρινοι» χωρίς να συναντήσουν μεγάλη δυσκολία κρατούσαν αυτό το υπερπολύτιμο 1-0, σκορ που τους έδινε την πρόκριση για τους «32» του Europa League. Εκτός από την άμυνα, οι παίκτες του Κούπερ προσπάθησαν να βγουν και μπροστά, ωστόσο στο 52’ ο διαιτητής δεν έδωσε για δεύτερη φορά πέναλτι, όταν και πάλι ο Ντεμίντοφ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Κόκε.

Το μυαλό στο Λεβερκούζεν

Από εκείνο το σημείο, το μυαλό όλων στο «Κλεάνθης Βικελίδης» φάνηκε να είναι περισσότερο στο Λεβερκούζεν και στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Ατλέτικο Μαδρίτης και λιγότερο στο ματς του Άρη. Αυτό φάνηκε και στο γκολ των Γερμανών, το οποίο πανηγυρίστηκε όσο και αυτό του Τσέζαρεκ.

Άγχος μετά την ισοφάριση και την ευκαιρία της Ρόζενμποργκ

Αμέσως μετά το 1-0 της Λεβερκούζεν ήρθε η ισοφάριση των Ισπανών. Μια ισοφάριση που φάνηκε να άγχωσε λίγο τους «κίτρινους», οι οποίοι γύρισαν όλοι πίσω για να κρατήσουν το πολύτιμο 1-0. Οι Νορβηγοί από την πλευρά τους βγήκαν μπροστά ζητώντας την ισοφάριση και στο 75’ έχασαν σημαντική ευκαιρία, με τον Ντόρσιν να πιάνει το σουτ και τον Σηφάκη να διώχνει εντυπωσιακά.

Το… κλείδωσε ο Φατί

Με τη Ρόζενμποργκ να βγαίνει μπροστά για να ισοφαρίσει, ο Άρης χτύπησε και πάλι στις καθυστερήσεις. Δράστης ο Φατί, ο οποίος ύστερα από λανθασμένο διώξιμο βρέθηκε απέναντι από τον Νορβηγό τερματοφύλακα και με σουτ έκανε το 2-0, κλειδώνοντας τη σπουδαία πρόκριση για τον Άρη.

MAN OF THE MATCH: Ο Τσέζαρεκ άνοιξε το σκορ και ο Φατί το έκλεισε. Έτσι, σήμερα αντί για παίκτη, θα έχουμε παίκτες του αγώνα και συγκεκριμένα αυτούς τους δύο που πλέον συνέδεσαν τα όνοματά τους με μία μεγάλη πρόκριση του Άρη στους «32» του Europa League.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η λογική του Άρη να γυρίσει όλος πίσω και να δώσει το δικαίωμα στους Νορβηγούς να απειλήσουν. Ευτυχώς αυτό δεν του στοίχισε, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί. Για την ακρίβεια, θα έπρεπε να αποφευχθεί.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εντάξει η επίθεση και τα γκολ, αλλά αν δεν υπήρχε ο Σηφάκης να σταματάει ό,τι πήγαινε μέσα, θα μπορούσε ο Άρης να κινδυνέψει. Για ακόμα μία φορά ο νεαρός τερματοφύλακας στάθηκε στο ύψος του.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα της Ρόζενμποργκ με μία μεγάλη γκάφα ουσιαστικά… δώρισε το 2-0 στον Άρη. Ωστόσο το ματς δύσκολα θα άλλαζε σημείο ακόμα και αν ο Φατί δεν σκόραρε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αυστριακός Τόμας Άινβαλερ σε ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι δεν έδωσε δύο πέναλτι υπέρ του Άρη, ενώ κατακύρωσε και το γκολ των «κιτρίνων» που ήταν οφσάιντ, αν και αυτό ήταν δουλειά του βοηθού. Με τόσο μεγάλα λάθη τι να το κάνουμε αν σε όλο το άλλο ματς ήταν άριστος;

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Έχει να χάσει μέσα στο γήπεδό του εδώ και 43 χρόνια. Ε, κόντρα στη Ρόζενμποργκ δεν θα μπορούσε να χάσει το σερί, από τη στιγμή μάλιστα που η νίκη θα του έδινε την πρόκριση για τους «32» του Europa League. Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι και με τον κόσμο να κάνει το «Κλεάνθης Βικελίδης» να φαίνεται «Λα Μπομπονέρα», πήραν τη νίκη με 2-0 και πλέον συνεχίζουν για ακόμα περισσότερα…

Συνθέσεις:

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Κουλουχέρης, Τόχα, Τσέζαρεκ (Ρουίζ 78′), Κόκε (Φατί 87′), Μίσελ, Μενδρινός (Κανζαφέρης 83′), Χαβίτο, Βανγκέλι, Πρίττας.

Ρόζενμποργκ (Νιλς Άρνε Έγκεν): Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Ανάν, Μπίαρσμιρ, Γιάμτφαλ (Ίβερσεν 65′), Μόντλεσκρεντ, Ντέμιντοφ, Σκέιμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα.
*gazzetta.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog