Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μητέρα έκανε μήνυση στα Mc Donald’s

- Advertisement -

Μητέρα δύο παιδιών από την Καλιφόρνια υπέβαλλε μήνυση στα ταχυφαγεία McDonald’s, ισχυριζόμενη ότι τα παιχνίδια που δίνει το παιδικό γεύμα Happy Meal παρασύρει υπογείως τα παιδιά στην υιοθέτηση ανθυγιεινής διατροφής.

Η Μονέτ Πάρχαμ έχει τη στήριξη του αμερικανικού Κέντρου Επιστημών για το Δημόσιο Συμφέρον και στοχεύει στην κατάργηση των παιχνιδιών στα γεύματα της αλυσίδας που έχουν ως στόχο τα μικρά παιδιά.

Το Κέντρο υποστηρίζει ότι η στρατηγική αυτή κίνηση των McDonald’s εκμεταλλεύεται τα παιδιά, μετά από την καταγγελία της Πάρχαμ ότι η έξι ετών κόρη της ζητά συνεχώς να τρώει από τα McDonald’s προκειμένου να αποκτήσει όλο και περισσότερα παιχνίδια από το γεύμα.

“Ανησυχώ για την υγεία των παιδιών μου και νομίζω ότι το γρήγορο φαγητό θα πρέπει να αποτελεί την εξαίρεση στη διατροφή τους και όχι τον κανόνα” δηλώνει η Πάρχαμ.

“Είμαι εναντίον των McDonald’s γιατί η εταιρεία προσπαθεί να εισβάλει στο μυαλό των παιδιών χωρίς την συγκατάθεση μου και να τους επιβάλει έναν τρόπο κατανάλωσης φαγητού που έχει ως στόχο μόνο το κέρδος και όχι την υγεία τους”.
 

Το Κέντρο Επιστημών επιπλέον θεωρεί πως τα παιδιά δεν έχουν την συνείδηση ή των ωριμότητα να καταλάβουν πως τα παιχνίδια αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από μια στρατηγική προώθησης και διαφήμισης της εταιρείας.

“Κάθε φορά που τα Mcdonald’s πατεντάρουν τα Happy Meals, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι είναι ευάλωτα και επιρρεπή στην πλύση εγκεφάλου, παραβιάζοντας τους νόμους υπέρ του καταναλωτή”
, λέει το Κέντρο.

Από την άλλη πλευρά, η αλυσίδα υπερασπίζεται τα γεύματα της:

“Είμαστε υπερήφανοι για τα Happy Meals και θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Είμαστε σίγουροι ότι οι γονείς καταλαβαίνουν πως δεν είναι τίποτε άλλο από μια διασκεδαστική αντιμετώπιση του φαγητού, το οποίο έχει ποιότητα, την κατάλληλη ποσότητα και αποτελεί ισορροπημένη διατροφή για τα παιδιά τους”.

cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog