Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καταργούνται όλοι οι αστυνομικοί σταθμοί της Κορινθίας

- Advertisement -

Σύμφωνα με απόφαση που αποτυπώνεται σε προεδρικό διάταγμα που υπογράφηκε στις 26 Νοεμβρίου προωθείται η κατάργηση περισσότερων από 290 αστυνομικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα.
 

Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Θεοχάρης Αγόρης, η απόφαση αφορά και την κατάργηση όλων των Αστυνομικών Σταθμών της Κορινθίας. Συγκεκριμένα πρόκειται να καταργηθούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί σε Σοφικό, Χιλιομόδι, Αθίκια, Αρχαία Κόρινθο, Ζευγολατιό, Βέλου, Καλιάννους και Δερβένι.
Σύμφωνα με τον κ. Αγόρη η αστυνόμευση στις περιοχές αυτές, θα καλύπτεται από περιπολίες αστυνομικών από τα κοντινά αστυνομικά τμήματα, ενώ όπως επεσήμανε ο ίδιος το ελάχιστο προσωπικό που απασχολούσαν οι σταθμοί αυτοί ούτως ή άλλως δεν επαρκούσε για την πλήρη αστυνόμευση των περιοχών και λειτουργούσαν περισσότερο εξυπηρετώντας τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων.
Παρόλα αυτά, το ερώτημα που διατυπώνεται ακόμα και από αστυνομικούς και συνδικαλιστές είναι, πως θα αστυνομεύονται πλέον αυτές οι περιοχές, αφού όπως λένε, δεν περίμεναν τόσο γρήγορα να έρθει η κατάργησή τους.
Για παράδειγμα, αν συμβεί κάτι στην περιοχή του Σοφικού που θα υπάγεται πλέον στο αστυνομικό τμήμα της Κορίνθου, πόση ώρα θα χρειαστεί ένα περιπολικό για να φτάσει στο σημείο; Ο σκοπός σαφώς είναι, η μείωση του κόστους λόγω ενοικίων και άλλων εξόδων, αλλά μήπως στο όνομα του κόστους, γίνονται «εκπτώσεις» και στην ασφάλεια των πολιτών;
Σε περίοδο τόσο μεγάλης αύξησης της εγκληματικότητας, την οποία παραδέχεται και η ίδια η αστυνομία, τέτοιου είδους κινήσεις, μήπως θα οδηγήσουν σε δυσοίωνα αποτελέσματα; Είναι μερικά ερωτήματα που γεννώνται από την ίδια την κοινωνία και τους πολίτες που θέλουν –και με το δίκιο τους- να αισθάνονται ασφαλείς….

Γ. Λιούντρης:
Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο Δήμαρχος Βόχας Γ. Λιούντρης ανέφερε: «Εγώ, για άλλη μια φορά θα στείλω έγγραφο προς την αστυνομική διεύθυνση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα αναφέρω τους λόγους που πρέπει να παραμείνει και να ενισχυθεί μάλιστα ο αστυνομικός σταθμός του Ζευγολατιού. Στην περιοχή μας έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους αλλοδαπούς.
Καλό είναι να κοιτάμε τη μείωση των εξόδων, αλλά μήπως θα έπρεπε να κοιτάμε πρώτα τι θα γίνει με την ασφάλεια των πολιτών και των κατοίκων μιας περιοχής; Εγώ θα κάνω αυτό που μπορώ, από κει και πέρα, κάποιοι άλλοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους!».

isthmos.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χέστηκε ο Υπουργός κ.Παπουτσής ο σκυλοπνίχτης
    του Σάμινα, και όχι μόνο,αν θα είναι ασφαλείς
    οι κάτοικοι στο αγγελόκαστρο,στη Στεφάνη,στην
    κλένια,στην πέρα χώρα-πίσια,στο βοχαϊκό ή στη
    ζάχολη.ούτε ξέρει που βρίσκονται.!
    Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι μην πάθουν
    τίποτε οι χατζηδάκηδες και οι χατζητηλερουφιάνοι
    αλήτες που τον λιβανίζουν από το πρωί ως το
    βράδυ που καίνε τά μυαλά των Ελλήνων
    τηλεορασόπληκτων .
    Γιαυτό κ.Λιουντρη μας,κοίτα να δεις αν έχεις
    νύχια να ξυστείς,έχει καλώς,αν δεν έχεις,μην
    περιμένεις να σε ξύσει κανένας.
    Λέω λοιπόν,αυτο-οργάνωση και αλληλεγγύη,αλιώς
    το ΔΝΤ θα μας κατασπαράξει δεν αστειεύται,
    ο υπ.ΠΡΟ.ΠΟ.είναι πουλημένο τομάρι.
    Ελεος μην περιμένεις. Ηλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog