Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στόχος επετεύχθη

- Advertisement -

Στόχος επετεύχθη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε της Ρόμα με 89-82 στο κλειστό του ΣΕΦ, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον Β’ όμιλο της Ευρωλίγκας, καταλαμβάνοντας και τυπικά την πρώτη θέση.
Σπανούλης και Τεόντοσιτς οι κορυφαίοι των «ερυθρόλευκων», με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα, σε ένα ματς που αγωνίστηκαν όσο έπρεπε και από το οποίο θα πρέπει να κρατήσουν μόνο τη νίκη και την πρωτιά. Τραορέ και Ουάσινγκτον (με 22 και 16) οι κορυφαίοι των αξιόμαχων Ιταλών, που κατέλαβαν την τέταρτη θέση. Επικεφαλής θα πάει ο Ολυμπιακός για την κλήρωση του «Top 16» της Ευρωλίγκας, στις 4/1.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παρκέ με σαφέστατη διάθεση να διατηρήσουν… γιορτινό το χριστουγεννιάτικο σκηνικό που είχε στηθεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, στο κλειστό του ΣΕΦ. Ένα τζαμπ σουτ του Χαλπερίν έδωσε στον Ολυμπιακό ένα προβάδισμα οκτώ πόντων 12-4, ενώ κάρφωμα του αφηνιασμένου στην πρώτη περίοδο Μπουρούση, διαμόρφωσε το νταμπλ σκορ (20-10) για τους κυπελλούχους Ελλάδος, στα μισά του δρόμου. Τα πολλά ωστόσο λάθη των παικτών του Ίβκοβιτς καθώς και η εξαιρετική ευστοχία των Ιταλών στα δίποντα, βοήθησαν την ομάδα του Μπονιτσιόλι να τρέξει ένα επιμέρους 12-2, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στην απόλυτη ισορροπία, 22-22, με τρίποντο του πρώην «δικού» μας, Ντάριους Ουάσινγκτον.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι του Ντζέντοβιτς που έδωσε στη Ρόμα για δεύτερη φορά προβάδισμα στο ματς 22-24, με τον Τεόντοσιτς κάπου εκεί να πιάνει δουλειά… Ο Σέρβος, ο οποίος νωρίτερα έμαθε πως ανακυρήχθηκε κορυφαίος πλέι μέικερ στην Ευρώπη για τη χρονιά που φεύγει από περιοδικό μπασκετικής θεματολογίας, πέτυχε 13 πόντους σε διάστημα 8 λεπτών και με άξιο συμπαραστάτη τον συμπατριώτη του Μάρκο Κέσελ, έστειλε τον γηπεδούχο στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων, 45-39.

Η καλή επάνοδος του Τραορέ στο παρκέ σε συνδυασμό με την εκνευριστική χαλαρότητα των παικτών του Ίβκοβιτς στην επίθεση (10 λάθη στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου), βοήθησε τον σύλλογο της «αιώνιας πόλης» να κρατήσει επαφή στο σκορ, 51-46. Ένα λέι του Σπανούλη και ένα δίποντο από τον Μαυροκεφαλίδη, διαμόρφωσαν το 60-51, ενώ ένα ακόμα κάρφωμα από τον Μπουρούση (15 πόντους μέχρι και εκείνη τη στιγμή), έδωσε στον Ολυμπιακό προβάδισμα 11 πόντων (64-53), με την ολοκλήρωση των τριάντα πρώτων αγωνιστικών λεπτών.

Ένα τρίποντο του Ντζέντοβιτς (72-66), 6’02’’ πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ήταν η μοναδική στιγμή που ο Ολυμπιακός ένιωσε κάπως να απειλείται από τους παίκτες του Μπονιτσιόλι στην τελευταία περίοδο. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε κάπου εκεί ο Ράσο Νεστέροβιτς, που με επτά προσωπικούς πόντους σε κρίσιμα σημεία, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών. Το τελικό 89-82 έδωσε στον Ολυμπιακό την πρωτιά του Β’ ομίλου και τον στέλνει επικεφαλής στην κλήρωση της Βαρκελώνης (4/1/2011), για το «Top 16» της Ευρωλίγκας, ενώ άφησε στην τέταρτη θέση την ομάδα των Ουάσινγκτον και Τραορέ.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 45-39, 64-53, 89-82

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Σπανούλης 2, Νεστέροβιτς 14, Σπανούλης 18, Μπουρούσης 15, Κέσελ 9, Μαυροκεφαλίδης 6, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς 16, Χάλπεριν 2, Λούκας 4

Ρόμα (Μπονιτσιόλι): Ουάσινγκτον 16, Βιτάλι 2, Κροσαριόλ 4, Τραορέ 22, Ντατόμε 14 , Ντζέντοβιτς 16, Ντάσιτς 6, Χέιτβελτ 2

Η τελική βαθμολογία του Β’ Ομίλου

Ολυμπιακός 7Ν-3Η
Ρεάλ 6Ν-4Η
Μάλαγα 5Ν-5Η
Ρόμα 5Ν-5Η
Μπάμπεργκ 4Ν-6Η
Σαρλερουά 3Ν-7Η

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog