Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πώς στήθηκε το δένδρο απο γάλα

- Advertisement -

Το κάλεσμα ήταν για την Παρασκευή στο πεζόδρομο της Κοραή κατά τις οκτώ το βράδυ. Στους δρόμους της Αθήνας, η κίνηση αποπνικτική, το μετρό και το τρένο είχαν στάση εργασίας λίγο πιο πριν, με αποτέλεσμα από το Ψυχικό μέχρι το Σύνταγμα να μη κουνιέται τίποτα. Σκέφτηκα ότι θα καθυστερήσω είκοσι λεπτά αλλά δε πειράζει αφού στην Ελλάδα τα ραντεβού δίνονται για να μαζεύεται ο κόσμος μισή ώρα αργότερα.
Οκτώ και είκοσι φτάνω στη Κοραή. Αυτό που αντίκρισα, ειλικρινά δεν το περίμενα. Χίλια χαμογελαστά  πρόσωπα, από παιδάκια και 20χρονους με ράστα μέχρι συνταξιούχους και ιδιωτικούς υπαλλήλους που μόλις είχαν σχολάσει, ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο κουβαλώντας τρόφιμα, ζυμαρικά και κουτιά γάλα. Όλος αυτός ο κόσμος είχε ανταποκριθεί, βλέπετε, στο κάλεσμα των atenistas και των Γιατρών του Κόσμου, στη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα «δέντρο» από κουτιά με γάλα που θα διατεθούν σε παιδιά  του πολυϊατρείου των Γιατρών στην Ομόνοια και το Πέραμα αλλά και σε οικοτροφείο της οργάνωσης στην Ουγκάντα.
Μου έκανε εντύπωση η συνεχής κινητικότητα των ανθρώπων που είχαν μαζευτεί. Αυτή η αύρα θετικής ενέργειας καθώς όλοι προσπαθούσαν να τοποθετήσουν το δικό τους κουτάκι πάνω στο «δέντρο» που είχε αρχίσει σιγά σιγά να δημιουργείται. Τα κεράκια που είχαν τοποθετηθεί γύρω από τη «πυραμίδα» του μετρό και πάνω στο «χριστουγεννιάτικο» δέντρο, δημιουργούσαν μία κατανυκτική ατμόσφαιρα που σε καλούσε να συμμετέχεις και εσύ στη προσπάθεια.
Σε μία πόλη που η ανθρωπιά είναι κάτι το σπάνιο πλέον, η εκδήλωση της Παρασκευή ήταν ένα μικρό παράθυρο πραγματικής ζεστασιάς. Δεν ξέρω ακόμη πόσα κουτιά με γάλα και τρόφιμα έχουν μαζευτεί (οι Γιατροί υπολογίζουν γύρω στα 3.000), αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι για  πρώτη φορά εδώ και καιρό σε αυτή τη πόλη, είδα συνανθρώπους μου να χαμογελάνε γιατί προσφέρουν βοήθεια χωρίς αντάλλαγμα. Και τέτοιες μέρες, κάτι τέτοιο είναι ανεκτίμητο.
* πηγή : protagon.gr
 A.V.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog