Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το θαύμα των Χριστουγέννων

- Advertisement -

Τα φετινά Χριστούγεννα θα μείνουν αξέχαστα για την Μονίκ Φαν Ντερ Φορστ. Ο λόγος;

Μετά από 13 χρόνια καθηλωμένη σε μία αναπηρική καρέκλα, η αργυρή Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου μπόρεσε να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να αρχίσει να περπατάει.

Πολλοί που γνωρίζουν την Ολλανδέζα κάνουν λόγο για ένα θαύμα, καθώς μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε ένα ατύχημα…

Η Μονίκ Φαν Ντερ Φορστ γεννήθηκε το 1984. Η ζωή της άλλαξε όταν το 1998 ξαφνικά παράλυσε το αριστερό της πόδι, ταυτόχρονα με το δεξί της γόνατο, το οποίο άρχισε να έχει προβλήματα κίνησης.

Ξεκίνησε τις θεραπείες, και σιγά-σιγά στράφηκε στον αθλητισμό, από τον οποίο κέρδισε αρκετές διακρίσεις, με τελευταία το αργυρό μετάλλιο στην ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ποιος θα μπορούσε να της πει ότι αυτή η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό θα άλλαζε και πάλι τη ζωή της.

Πριν από 9 μήνες η Φαν Ντερ Φορστ είχε ένα ατύχημα στην Ισπανία κατά τη διάρκεια μια προπόνησης. Δέχθηκε ένα χτύπημα από έναν άλλο ποδηλάτη, και τότε, άρχισε να νιώθει τσιμπήματα στα πόδια της…

Αυτό ήταν η αρχή… Αν και τους πρώτους μήνες τα πράγματα ήταν ανησυχητικά γιατί ένιωθε προβλήματα και στο υπόλοιπό της σώμα, με τη βοήθεια των ιατρών όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Μετά από 13 χρόνια μπόρεσε να περπατήσει και πάλι, με τους γιατρούς να της κάνουν ένα μεγάλο δώρο, το οποίο σχεδόν συνέπεσε με τα Χριστούγεννα.

Οι γιατροί ακόμη και τώρα και δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη.

«Πλέον, το όνειρό μου είναι κάποια ημέρα να μπορέσω να τρέξω μαραθώνιο», δηλώνει τώρα, πανευτυχής η Μονίκ Φαν Ντερ Φορστ.

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog