Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: “Το 90% αυτών που κυκλοφορούσαν τα Χριστούγεννα ήταν αυτοί που έλεγαν τα κάλαντα”

- Advertisement -

Μπορεί άλλοτε τέτοιες μέρες τα καταστήματα και οι ιδιοκτήτες τους να «έτριβαν τα χέρια τους» λόγω του αυξημένου τζίρου που έκαναν, αλλά αυτό δεν συνέβη σε καμία περίπτωση τα φετινά Χριστούγεννα.

Οι περισσότεροι πολίτες προτίμησαν όπως είναι φυσικό να πληρώσουν πρώτα τις υποχρεωτικές υποχρεώσεις τους, (δάνεια, ρεύμα, τέλη κυκλοφορίας, κ.τ.λ.) και αν έμενε κάτι, τότε πήγαιναν για μερικά ψώνια, όχι όμως πολλά πράγματα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρ. πρόεδρος των εμπόρων της Κορίνθου Δ. Λάσκας, φάνηκε καθαρά, ότι από τους πολίτες και την αγορά, έλειπε το Δώρο των Χριστουγέννων που φέτος ήταν «πετσοκομμένο» σε μεγάλο βαθμό. «Η φτώχεια φέρνει γκρίνια» λέει ο λαός και οι γκρίνιες δεν έλειψαν μεταξύ καταστηματαρχών στην Κόρινθο, αφού έμποροι έπαιρναν και κατήγγειλαν στον Εμπορικό σύλλογο, ότι άλλοι έμποροι είχαν κρεμάσει ετικέτες με προσφορές, ενώ απαγορεύεται. Στο Λουτράκι την παραμονή «ήταν σαν μια καθημερινή μέρα» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Γ. Μαρίνης, ενώ ο μόνος που φάνηκε ότι ήταν ικανοποιημένος από την κίνηση στα καταστήματα ήταν ο πρόεδρος των εμπόρων του Κιάτου Δ. Μαυρέας….
Δ. Λάσκας:
 «Φάνηκε καθαρά, ότι από την αγορά της Κορίνθου, έλειπε το Δώρο των Χριστουγέννων που υπήρχε τια άλλες χρονιές. Γιατί τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους οι πολίτες θα τις πληρώσουν, θέλουν δεν θέλουν. Κάποιοι έμποροι μας κατήγγειλαν ότι άλλοι συνάδελφοι είχαν κρεμάσει ετικέτα με προσφορές, ενώ τέτοιες μέρες απαγορεύεται να γίνονται εκπτώσεις τουλάχιστον επίσημα κι έτσι υπήρξε γκρίνια».
Γ. Μαρίνης:
 «Η παραμονή ήταν σαν μια καθημερινή μέρα για το Λουτράκι! Το 90% αυτών που κυκλοφορούσαν, ήταν…αυτοί που έλεγαν τα κάλαντα! Η κίνηση ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και σαφώς αυτή η μέρα δεν ήταν καθόλου Χριστουγεννιάτικη».
Δ. Μαυρέας:
 «Ήταν πράγματι για μας μια ζωντανή μέρα. Ο κόσμος κυκλοφόρησε, ψώνισε και ειλικρινά τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που επέλεξαν τα καταστήματα της πόλης και δεν έφυγαν σε άλλες αγορές. Τα ψώνια είχαν να κάνουν και με είδη ένδυσης και υπόδησης και τρόφιμα και δώρα. Η αγορά αναζωπυρώθηκε αρκετά και φάνηκε καθαρά ότι ο κόσμος στήριξε τα τοπικά καταστήματα. Αυτό είναι ένα σημαντικό ατού, γιατί δίνει στον τόπο ζωή και ευημερία».

korinthiannews.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και τι έκανε ο Μαρίνης; Στους Αγ. Θεόδωρους ο Εμπ. Συλλ. οργάνωσε ένα σωρό εκδηλώσεις. Εδώ ο Μαρίνης ασχολείται με τους … μαύρους!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog