Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Παπανδρέου, δεν γνωρίζει από…. πόκα!

- Advertisement -

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει έντονη φημολογία περί πρόωρων εκλογών, οι οποίες τοποθετούνται γύρω στα τέλη Μαρτίου. Οι πιέσεις που θα ασκηθούν από την τρόικα στην κυβέρνηση για νέα μέτρα σε συνδυασμό με τις εσωκομματικές “γκρίνιες”, οδηγούν τον πρωθυπουργό στην σκέψη να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή.

Και ενώ είναι κοινό μυστικό ότι το παραπάνω σενάριο υφίσταται εδώ και καιρό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής το διαψεύδει κατηγορηματικά και το αποδίδει στο χώρο της ΝΔ!
Αναρωτιέμαι, δεν γνωρίζει άραγε ο κ. Πεταλωτής ότι τη σχετική φημολογία την έχουν υιοθετήσει ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησής του; Δεν τον ενημέρωσε κανείς ότι η ίδια η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν αντέχει πλέον να συμφωνεί σε σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα;
Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο προβληματισμός περί πρόωρων εκλογών, υφίσταται! Όπως σας έγραφα και πριν από τρεις μέρες, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ακόμη αποφασίσει- και επιπλέον δεν μπορεί να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ.
Ο στόχος τους επόμενους δύο μήνες είναι να γίνουν ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ προκειμένου να προλάβουμε τις προθεσμίες για την τέταρτη δόση του δανείου. Και αυτά που “πρέπει” είναι σαφές ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση και μετά κινδυνεύει αυτό που αποκαλούμε “κοινωνικός ιστός”!
Οι αντοχές έχουν εξαντληθεί και το κυριότερο κανείς δεν ξέρει τι τον περιμένει. Η ανασφάλεια και ο φόβος μπροστά στο “άγνωστο”, αποτελεί την χειρότερη μορφή βίας που έχει ασκηθεί τα τελευταία χρόνια στον έλληνα πολίτη.
Η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, ικανοποιεί εν μέρει τη λαϊκή οργή, αφού ο λαός ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έχει κάτι να περιμένει. Ότι στα τέλη Μαρτίου θα του δοθεί “το βήμα” να εκφράσει τον θυμό του μέσω της κάλπης. Και η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά αυτό! Οι πρόωρες εκλογές – είτε γίνουν, είτε συνεχίσουν να “σέρνονται” ως φήμη- είναι μια κάποια λύση!
“Αφού η μπλόφα έπιασε μία φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί να μην πιάσει και τώρα;” σκέφτονται! Μόνο που αυτή τη φορά δεν έχουν αποφασίσει πώς θα παίξουν μέχρι τέλους το χαρτί τους!
Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν γνωρίζει από… πόκα! Η ίδια μπλόφα, στην ίδια παρτίδα και με τους ίδιους συμπαίκτες φανερώνει επικίνδυνο ερασιτεχνισμό. Κι αν την προηγούμενη φορά “του έκατσε” -όπως γίνεται πάντα με την τύχη του πρωτάρη- δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί το ίδιο και τώρα.
*newsbomb

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog