Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για την σαμπάνια;

- Advertisement -

Brut, Dom Perignon, Moet. Ο,τι και να είναι, η σαμπάνια είναι σίγουρα ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να καλωσορίσουμε την νέα χρονιά και να ξεφύγουμε έστω για μία βραδιά από την καθημερινότητα και τα προβλήματα. Ένα ποτήρι σαμπάνια δίνει ξεχωριστή νότα στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Ιδίως εάν προετοιμαστεί, συνδυαστεί και σερβιριστεί σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Πώς προετοιμάζουμε την σαμπάνια: Η ιδανική θερμοκρασία της σαμπάνιας κυμαίνεται από τους 8 βαθμούς κελσίου για τις απλές και μέχρι τους 10 βαθμούς κελσίου για τις παλαιωμένες vintage σαμπάνιες. Πώς θα πετύχετε την ιδανική θερμοκρασία; Θα την αφήσετε στο ψυγείο για περίπου τέσσερις ώρες πριν από το σερβίρισμα, ή θα την βυθίσετε για 20 λεπτά τουλάχιστον σε σαμπανιέρα που περιέχει κρύο νερό και πάγο. Όλα αυτά βέβαια εάν δεν διαθέτετε συντηρητή κρασιών.

Πώς την ανοίγουμε, πώς την σερβίρουμε: Ανοίγουμε προσεκτικά το μπουκάλι. Λασκάρουμε το μεταλλικό καλαθάκι έξω από το φελλό, στρίβοντας με μαλακές κινήσεις το μπουκάλι και όχι το φελλό, μέχρι αυτός να αφαιρεθεί πλήρως. Οσο πιο διακριτικός είναι ο θόρυβος, τόσο καλύτερη θα βγει η γεύση της.

Την σερβίρουμε σε μακρόστενα ποτήρια τύπου flute, το σχήμα των οποίων είναι σχεδιασμένο για να κατευθύνει σωστά τα αρώματα προς την μύτη και το στόμα, προφυλάσσοντας παράλληλα τη θερμοκρασία και τον αφρισμό του περιεχομένου.

Βάζουμε σαμπάνια στο ποτήρι μέχρι το σημείο λίγο πιο πάνω από την μέση για να μείνει χώρος για όλο το άρωμά της.

Με τι την συνδυάζουμε: Ο ιδανικός συνδυασμός της σαμπάνιας είναι οι φράουλες, μόνον όμως εφόσον δεν πρόκειται για δείπνο, αλλά για κοκτέϊλ. Εάν παρόλα αυτά την σερβίρετε σε «καθιστό», πειραματιστείτε με συνδυασμούς που περιλαμβάνουν: Γλυκά κίτρινα τυριά, τρούφα, καπνιστά τυριά ή ψάρια, θαλασσινά ή οστρακοειδή, λιπαρές γεύσεις, όπως το φουάγκρά.

Υ.Γ. Μην πιάσετε το μπουκάλι με το κιτσάτο πετσετάκι τυλιγμένο γύρω από την φιάλη. Σκουπίστε την πρώτα από την σαμπανιέρα και μετά βάλτε όση θέλετε στα ποτήρια. Elegantes πράγματα όχι b class…Στην υγειά σας και καλή χρονιά! 
*star.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog