Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Facebook έστειλε φυλακή 23χρονο Iταλό εισβολέα των γηπέδων

- Advertisement -

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας απέτυχε το περασμένο καλοκαίρι να υπερασπιστεί το στέμμα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας (σσ. κατέκτησε το Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία) στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής,
ενώ εφέτος οι ιταλικοί σύλλογοι παραπαίουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι ο νέος ποδοσφαιρικός ήρωας της γειτονικής χώρας είναι εξωγηπεδικός! Ο λόγος για τον Μάριο Φέρι που αντιγράφοντας τον Jimmy Jump κατάφερε να εισβάλλει σε ποδοσφαιρικά γήπεδα τριών διαφορετικών ηπείρων κατά τη διάρκεια του 2010.
Ο 23χρονος από την Πεσκάρα, που αποκαλείται «το γεράκι» και έχει εξασφαλίσει σπόνσορα και ατζέντη χάρη στα καμώματά του, κινδυνεύει πάντως να κάνει Πρωτοχρονιά στις φυλακές του Αμπού Ντάμπι! Το τελευταίο του… κατόρθωμα ήταν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ανάμεσα στην Ιντερ και την αφρικανική Μαζέμπε που διεξήχθη στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αγώνα τον οποίο διέκοψε ο Φέρι εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο. Φορούσε τη φανέλα του Σούπερμαν, κάτι το οποίο δεν αποτελεί αδίκημα, ωστόσο πάνω της αναγραφόταν το σύνθημα «λευτεριά στη Σακινέχ» για τη 43χρονη Ιρανή που καταδικάστηκε σε θάνατο διά λιθοβολισμό κατηγορούμενη για μοιχεία και συμμετοχή στη δολοφονία του συζύγου της χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία.
Οι αυστηρότατες αρχές των εμιράτων συνέλαβαν τον Φέρι και στη συνέχεια τον άφησαν προσωρινά ελεύθερο ώσπου να γίνει η δίκη, αφού προηγουμένως βέβαια κατάσχεσαν το διαβατήριό του. Ο 23χρονος, που ξεκίνησε τις εισβολές στα γήπεδα τον περασμένο Μάιο στην αναμέτρηση της Σαμπντόρια με τη Νάπολι όπου το μήνυμα στην μπλούζα του απευθυνόταν στον ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Μαρσέλο Λίπι και έγραφε «πάρε τον Κασάνο στην Εθνική», επέλεξε να αποδράσει από την αραβική χώρα μπαίνοντας ως λαθρεμπιβάτης σε κρουαζιερόπλοιο τη βραδιά των Χριστουγέννων. Ο Φέρι όμως, προδόθηκε από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, όπου αποκάλυψε τις προθέσεις του γράφοντας «ελπίζω να μη με πιάσουν, αλλιώς την έβαψα»!
Η μεταφορά τους στις φυλακές, όπου διακομίστηκε αλυσοδεμένος χειροπόδαρα, τον ανάγκασε να αναθεωρήσει τις απόψεις του και όπως δήλωσε «τελείωσαν για μένα οι εισβολές στα γήπεδα», ενώ παραδέχτηκε ότι «μου είχαν πει πως στις αραβικές χώρες οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί και ότι σε συλλαμβάνουν ακόμη κι αν περάσεις με κόκκινο φανάρι, ωστόσο δεν το πίστευα»
Ετσι, η «κορυφαία στιγμή» του Φέρι, παραμένει η είσοδός του στο γήπεδο όπου διεξαγόταν ο ημιτελικός του Μουντιάλ 2010 ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία κρατώντας μια βουβουζέλα και φορώντας μια μπλούζα με το μήνυμα προς τον κ. Λίπι «στο είχα πει» (ότι έπρεπε να είχες πάρει τον Κασάνο)…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog