Φως σε σκοτεινά «μυστικά» του Μεγάρου Μαξίμου κατά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή φέρεται να ρίχνει το ογκωδέστατο υλικό που έχει στα χέρια της και σταδιακά αποκωδικοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος…

προερχόμενο από υπολογιστές της Siemens Hellas.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Μιχάλης Χριστοφοράκος, μάθαινε «χαρτί και καλαμάρι» όχι μόνο τα τεκταινόμενα στο Μαξίμου, αλλά και προσωπικά ζητήματα του Κώστα Καραμανλή και των υπουργών του.

Ο δίαυλος φέρεται να ήταν γυναίκα, ενδεχομένως δημοσιογράφος, που βρισκόταν κοντά στον τότε πρωθυπουργό και ταυτόχρονα στο «μισθολόγιο» του κ. Χριστοφοράκου, για όφελος του οποίου μαγνητοφωνούσε καθημερινά τον Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα καθημερινά e-mails της «Μάτα Χάρι» υπάρχουν αναφορές περί κλονισμένης ψυχικής υγείας του πρώην πρωθυπουργού και συνεχούς στήριξης από ψυχολόγο, καθώς και για σοβαρή εξάρτηση από το αλκοόλ.

Γίνεται μάλιστα συγκεκριμένη αναφορά σε e-mail που βρέθηκε στο ηλεκτρονικό αρχείο της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, Αικ. Τσακάλου, σύμφωνα με το οποίο «ο Κ. Καραμανλής, που δεν εμπιστεύεται κανένα συνεργάτη του πλην του “πατέρα” Μολυβιάτη και του Θ. Ρουσόπουλου, για να αποφύγει τις ευθύνες έχει εναποθέσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στον τελευταίο» και «δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του».

Σύμφωνα με άλλη αναφορά από το Δεκέμβριο του 2005: «…Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι η απειλή ένταξης του πρωθυπουργού στην επικίνδυνη συντροφιά των ατόμων που αναζητούν καταφύγιο στο αλκοόλ προκειμένου να αποφύγουν μια θλιβερή πραγματικότητα. Ο τελευταίος αυτός “έρωτας’’ του Κ. Καραμανλή για τα οινοπνευματώδη έχει προβληματίσει σε απίστευτο βαθμό τους δικούς του ανθρώπους – οικογένεια, φίλους και πολιτικούς συνεργάτες. Απόδειξη του προαναφερόμενου γεγονότος αποτελεί ο καβγάς που είχαν στήσει πριν από μία περίπου εβδομάδα συνεργάτες του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, ο οποίος σύστηνε σε τρεις συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, “είστε υπεύθυνοι για την επικίνδυνα αρνητική εικόνα του πρωθυπουργού όπως τον αφήνετε να διασύρεται σαν ένας οποιοσδήποτε αλκοολικός!’’».

Αφορμή φέρεται να στάθηκε επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου «από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα κατανάλωσε προ γεύματος επτά ποτήρια ούζο, συνόδευσε το φαγητό του με καλό και άφθονο κρασί και το βραδάκι παράγγειλε στο λόμπι του ξενοδοχείου ένα μπουκάλι ουίσκι για να περάσει τη νύχτα όπου άρχισε να πίνει το ένα ποτήρι μετά το άλλο…

Οι τρεις συνομιλητές του Μ. Λιάπη αποχώρησαν από το υπουργείο με σκυμμένο το κεφάλι και ανέφεραν ότι «αφού ο Καραμανλής θέλει να πίνει στο λόμπι με φίλους του εμείς τι να του πούμε; Να ανέβει στο δωμάτιο; Πώς να το πούμε εμείς αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος;».


Με βάση μια ακόμα αναφορά του δημοσιεύματος, «η ψυχική υγεία του είναι κλονισμένη, έπαθε γρίπη και είναι εξοργισμένος και με τον Μαγγίνα και με τον Αλογοσκούφη τους οποίους αποφάσισε τελικά να αντικαταστήσει. Αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση. “Ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται πολύ καλά τελευταία’’, είπε στενός συνεργάτης και προσωπικός ιατρικός σύμβουλος του Κ. Καραμανλή.

Από τη συζήτηση που είχαμε μαζί του βεβαιωθήκαμε ότι η κακοδιαθεσία του δεν οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά όπως είπε η ίδια έγκυρη πηγή, “σε τίποτα συγκεκριμένο. Το ψυχολογικό του σύστημα είναι σε άθλια κατάσταση σε σημείο που φοβόμαστε πλέον όλοι να του μιλήσουμε για δυσάρεστα θέματα…

Η κατάσταση αυτή της ευαισθησίας προϋπήρχε αλλά τώρα επιδεινώθηκε σε άσχημο βαθμό. Εκδηλώνεται με βουλιμικές περιόδους και αδυναμία σε σοκολάτα, άμυλο και οινόπνευμα, γεγονός που επιδεινώνει την κατάστασή του’’».

*24WRO