Ένας παράξενος και συνάμα πρωτότυπος ποδοσφαιρικός αγώνας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο… Μπιλμπάο της Ισπανίας. Η σημαία της Athletic Bilbao, Joseba Etxeberria, κρέμασε τα παπούτσια του και η ομάδα του αποφάσισε να τον τιμήσει διοργανώνοντας ένα event δίχως προηγούμενο!
11 ποδοσφαιριστές της ομάδας θα αντιμετώπιζαν δύο ομάδες οι οποίες αποτελούνταν από 100 παιδιά. Τελικά, όμως, σκέφτηκαν ότι 100 παίκτες για την αντίπαλη ομάδα είναι κάπως… λίγοι και έτσι αντιμετώπισαν και τις δύο ομάδες μαζί, ήτοι 200! 11 ποδοσφαιριστές εναντίον 200 παιδιών! Σίγουρα, και σωστά, θα σκέφτεστε ότι δεν ήταν δίκαιο για τους 11 ποδοσφαιριστές!
Η Athletic Bilbao παρατάχθηκε με ένα κλασικό 4-3-3 στο γήπεδο τη στιγμή που η αντίπαλη ομάδα έφερνε την καινοτομία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Το σύστημα της ήταν το 66-80-51 έχοντας κάτω από τα δοκάρια και τρεις τερματοφύλακες!
Θα αναρωτιέστε, λοιπόν, ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού. Κι όμως οι 11, σαν άλλοι 300 του Λεωνίδα, κέρδισαν τα 200 παιδάκια με σκορ 5-3! Σίγουρα, τώρα, θα σκέφτεστε ότι δεν ήταν δίκαιο για τα παιδιά!