Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

To 61% των Ελλήνων ηλικίας 18-34 ζουν με τους γονείς τους

- Advertisement -

Ποσοστό 61% των Ελλήνων ηλικίας 18-34 ετών οι οποίοι ζουν με τους γονείς τους…
..επικαλούνται ως κύρια αιτία του τόπου διαβίωσής τους την οικονομική κρίση, όπως επισημαίνει η Επίτροπος για θέματα Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Πολυγλωσσίας της ΕΕ κα Α. Βασιλείου, έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου για την αδυναμία οικονομικής ανεξαρτητοποίησης των νέων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Ειδικότερα, ποσοστό 46% των νέων ενηλίκων ηλικίας 18-34 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να ζουν τουλάχιστον με έναν από τους γονείς ενώ φαίνεται ότι οι νέοι Έλληνες (61%), Ούγγροι (64%) και Πορτογάλοι (62%) έχουν την τάση να προβάλλουν ως αιτία την έλλειψη οικονομικών πόρων ακόμη πιο συχνά από ό,τι οι νέοι σε άλλα κράτη μέλη.
Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους οι νέοι δεν εγκαταλείπουν το πατρικό σπίτι τους, η πλειονότητα των νέων Ευρωπαίων προβάλλει λόγους υλικής φύσης: το 44% πιστεύει ότι οι νέοι ενήλικοι δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να φύγουν από το σπίτι των γονέων τους ενώ το 28% είναι της γνώμης ότι υπάρχει έλλειψη στέγης σε προσιτές τιμές. Επιπλέον, το 16% έχει την τάση να προσάπτει στους νέους εγωισμό, συμφωνώντας με την παρατήρηση ότι οι νέοι σήμερα θέλουν όλες τις ανέσεις του σπιτιού χωρίς να χρειάζεται να φέρουν το βάρος των ευθυνών.
*NEWSCODE

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog