Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ”

- Advertisement -

Λοιπόν…. ποιοι είναι αυτοί οι “περίεργοι” που θυμήθηκαν το ποδήλατο στην ελληνική κοινωνία τη στιγμή που το κράτος το έχει ξεχάσει; Σκεφτείτε ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2005 κανείς… δεν είχε αναζητήσει και καταχωρήσει το απλούστατο διαδικτυακό όνομα… podilato.gr!
Το “ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ” ιδρύθηκε στην Αθήνα στις 27/08/2005 με τις… ευλογίες της ΚΕΔΚΕ και έχει ως έδρα την Αθήνα, Αμερικής 17 με σκοπό την συμβολή του στην ανάπτυξη και επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο. Πρόκειται για αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία

Ιδρυτικά του μέλη υπήρξαν οι ακόλουθοι 45 φορείς:
Αγ. Βαρβάρας- Αττικής, Αθηναίων, Αμαλιάδας, Απ. Παύλου- Ημαθίας, Αρτεμισίου Ευβοίας, Άσσου – Λεχαίου- Κορινθίας, Αχελώου Καρδίτσας. Βελβεντού, Βόλου, Ελευσίνας, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Καλαμπάκας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κιλκίς, Κω, Λάρισας, Λαυρεωτικής- Αττικής, Μελισσιών- Αττικής, Μητρόπολης- Καρδίτσας, Μοσχάτου-Αττικής, Μύρινας- Λέσβου, Νέας Ιωνίας- Μαγνησίας, Νέσσωνος- Λάρισας, Νίκαιας-Αττικής, Ξυλοκάστρου- Κορινθίας, Παλαμά- Καρδίτσας, Παπάγου- Αττικής, Πέτρας -Λέσβου, Πλαστήρα- Καρδίτσας, Πτολεμαίδας, Ρόδου, Σερρών, Σοφάδων-Καρδίτσας, Σικυωνίων- Κορινθίας, Ταμασίου- Καρδίτσας, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας-Τρικάλων, Χαλανδρίου- Αττικής Ψυχικού, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ)

Η επωνυμία της εταιρείας είναι «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ». Για τους αγγλομαθείς, η επωνυμία ααποδίδεται ως “Cities network for sustainable mobility and cycling” και για τους γαλλομαθείς “Reseau des villes pour la mobilite soutenable et le velo”.

Λογότυπο του Δικτύου είναι αυτό που βλέπετε στο πάνω μέρος της σελίδας, με σλόγκαν (όπως ενδεχομένως γίνεται σαφές), το “Πράσινο στο ποδήλατο, κόκκινο στο αυτοκίνητο”.

Αν σας αρέσει η ιδέα, καλό είναι να γνωρίζετε ότι μέλη της εταιρείας μπορούν να είναι δήμοι, κοινότητες και άλλοι δημόσιοι ή ιδιωτικού δικαίου φορείς που αποδέχονται και προωθούν με τις δραστηριότητές τους, τους σκοπούς του δικτύου.

Στην εταιρεία μέλη μπορούν να γίνουν μόνο νομικά πρόσωπα. Και προσέξτε! Προκειμένου να γίνει ορισμένο νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου νέο μέλος της εταιρείας πρέπει να υποβάλλει αίτηση απευθυντέα στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας. Για να είναι τυπικά δεκτή η αίτηση , ο αιτών (φυσικό πρόσωπο) οφείλει να έχει νόμιμη εξουσιοδότηση εκπροσώπησης του νομικού προσώπου καθώς και απόφαση του συλλογικού οργάνου αυτού με την οποία θα τεκμαίρεται η βούληση του νομικού προσώπου για συμμετοχή του στην εταιρεία.

Καθόσον αφορά στην διαδικασία εισόδου νέων μελών αυτή θα γίνεται ως ακολούθως :
Η αρμοδιότητα αξιολόγησης και αποδοχής νέων μελών στην εταιρεία ανήκει στην Γενική Συνέλευση των εταίρων. Προκειμένου να εισέλθουν νέα μέλη στην εταιρεία θα συνέρχεται η Γενική Συνέλευση των εταίρων η οποία θα αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 των μελών της εταιρείας σε φανερή ψηφοφορία επί της αιτήσεως εισόδου του νέου μέλους . Σε περίπτωση που δεν εισέλθουν όλα τα μέλη της εταιρείας κατά την ψηφοφορία θα αποφασίζει η Γενική Συνέλευση σε επαναληπτική ψηφοφορία περί της αποδοχής ή μη της εισόδου του νέου μέλους και πάλιν με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων.

Και αν όλα αυτά τα διαδικαστικά σας κουράσανε, οι επόμενες σελίδες έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Με χαρά περιμένουμε σχόλια και παρατηρήσεις για αυτή την πρώτη προσπάθεια διαδικτυακής… ποδηλασίας!
http://www.podilato.gr/

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog