Ελεγχος έγινε από τον ΣΔΟΕ  σε 15 νυχτερινά κέντρα, όπου διαπίστωσαν πολλές παραβάσεις σε έξι από αυτά με αποτέλεσμα να  “σφραγιστούν”  για τουλάχιστον 48 ωρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.
Στα 6 αυτά κέντρα εντοπίστηκε φοροδιαφυγή και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε τσουχτερά πρόστιμα και ποινές. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε άλλα κέντρα διασκέδασης.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, από τις 15 επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας την διασκέδαση, στις οποίες διενήργησαν έλεγχο οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι σε 12 επιχειρήσεις δεν εφαρμοζόταν οι διατάξεις του Ν. 3888/2010 και καταλογίσθηκαν συνολικά 516 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε έξι επιχειρήσεις επισύρουν και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 του Ν.2523/97, όπως έχει συμπληρωθεί με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 του Ν. 3888/2010, δηλαδή αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες.
Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ σφραγισαν, λοιπόν, τις εξής επιχειρήσεις:
Πρόκειται για τα εξής νυχτερινά κέντρα διασκέδασης:
· ΝΟΤΕΣ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΕΠΕ με διακριτικό τίτλο CANDY BAR DOWNTOWN, Ιερά Οδός 41
· ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΑΕ με δ.τ HIVE, οδός Τριπτολέμου 34
· ΕΜΠΑΤΗ NORTH Ε.Π.Ε. με διακριτικό τίτλο ΕΜΠΑΤΗ NORTH, Κόμβος Βαρυμπόμπης
· Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ με διακριτικό τίτλο SUITE BAR, οδός Λεωφ. Κηφισίας 232
· DIVA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΠΕ με διακριτικό τίτλο 33 ΣΤΡΟΦΕΣ, οδός Αντήνορος 42
· BERGALAS ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕ με διακριτικό τίτλο ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ, οδός Σκουφά 7