Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πώς να ξεπεράσετε το (διατροφικό) hangover των γιορτών

- Advertisement -

Πολλά τραπέζια με πλούσιο μπουφέ, άλλα τόσα κοκτέιλ πάρτι και το χειρότερο πολλά λαχταριστά γλυκά, στα οποία δεν μπορέσατε να αντισταθείτε…
Κάπως έτσι κύλησαν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Όπως το πανηγύρι τελείωσε. Μήπως ήρθε η ώρα να βάλετε τη δίαιτά σας σε τάξη;
 Μην αρχίσετε να ψάχνετε για εύκολες λύσεις ή να παρακάμπτετε γεύματα για να αντισταθμίσετε τη ζημιά, προειδοποιεί η γνωστή διαιτολόγος Christine Avanti από το Λος Άντζελες.
Η διαιτολόγος των διασήμων και συγγραφέας του “Skinny Chicks Don’t Eat Salads” (Οι Αδύνατες Γυναίκες Δεν Τρώνε Σαλάτες), δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι το κλειδί για να έχετε καλή υγεία το νέο έτος είναι να ξαναφέρετε την ισορροπία στη διατροφή σας. «Θα πρέπει να διορθώσετε το μεταβολισμό σας για να κάψετε το λίπος», ανέφερε.
Η Avanti βοηθάει τους διάσημους πελάτες της να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και να τρώνε ισορροπημένα γεύματα. «Αυτό που χρειάζεστε είναι η σωστή αναλογία υδατανθράκων, άπαχης πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών», σημείωσε. «Είναι καλό να έχετε αυτή την ισορροπία σε κάθε γεύμα και είναι επίσης καλό να έχετε ένα γεύμα κάθε τέσσερις ώρες στη διάρκεια της ημέρας.»
Η κατανάλωση μικρότερων και συχνότερων γευμάτων βοηθάει να διατηρηθεί η γλυκόζη στο αίμα σας σε σταθερά επίπεδα και να αποφύγετε την υπερβολική πρόσληψη θερμίδων, που τελικά οδηγεί στην αποθήκευση λίπους.
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στις διακοπές, σύμφωνα με την Avanti, είναι η παράλειψη γευμάτων όλη την ημέρα, ώστε να μπορέσουν να το ρίξουν έξω στο γιορτινό τραπέζι τη νύχτα.
«Έτσι καταλήγετε όχι μόνο να τρώτε περισσότερο όταν φτάσετε εκεί», υπογράμμισε, «αλλά η υπογλυκαιμία μέσα στην ημέρα δημιουργεί λαχτάρα για καφεΐνη και ζάχαρη, ενώ είναι πολύ πιθανό να σας κάνει κυκλοθυμικούς και επιρρεπείς στο άγχος και την κατάθλιψη.»
Είναι καλύτερα να τρώτε ελαφρά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας και έστω ένα μικρό σνακ πριν πάτε καλεσμένοι σε ένα τραπέζι προκειμένου να αποφύγετε τις κραιπάλες μόλις φτάσετε στη γιορτή.
Επιπλέον σιγουρευτείτε ότι κοιμάστε αρκετά το νέο έτος, αφού 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σας.
«Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, το σώμα σας απελευθερώνει κορτιζόλη, η οποία συνδέεται με την πρόσληψη βάρους», επεσήμανε η Avanti.
Μικρά μυστικά για καλύτερα αποτελέσματα
Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να βελτιώσετε την υγεία σας, είναι πιθανώς καλύτερο να απέχετε από το αλκοόλ, αν μπορείτε, τόνισε η Avanti.
«Τα αλκοολούχα ποτά σας γεμίζουν απλά με κενές θερμίδες, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποθηκευτούν ως λίπος», εξήγησε. «Ειδικά κάποια από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ μπορούν να σας φορτώσουν με 250 έως 500 θερμίδες το ποτήρι. Αν αποφύγετε το αλκοόλ, μπορείτε να γλυτώσετε από 1-2 παραπανίσια κιλά».
Προτιμήστε αντί για αλκοολούχα ποτά να πιείτε ένα γευστικό χυμό φρούτων ή έστω λίγο κρασί.
Το αγαπημένο αφέψημα της Avanti είναι τα ζεστά αρωματικά τσάγια, που δεν έχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες και κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις. Το τσάι περιέχει επίσης την αντιοξειδωτική ουσία EGCG, η οποία θεωρείται ότι ανεβάζει το μεταβολικό σας ρυθμό, γι ‘αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
Όσο για τους μεζέδες που είναι κάτι παραπάνω από δελεαστικοί ειδικά όταν πίνετε χαλαρά το ποτάκι σας με την παρέα σας, τα πράγματα είναι απλά: πείτε όχι στα ορεκτικά με τυρί και αλλαντικά και επιλέξτε πιάτα που περιέχουν φρέσκα λαχανικά.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog