Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Μου την έστησαν» λέει ο Τζιμπούρ, συκοφάντης απαντά η ΑΕΚ.

- Advertisement -

Το σίγουρο είναι ότι ο Ραφίκ Τζιμπούρ και η ΑΕΚ αποκλείεται να συνεχίσουν μαζί.
Αυτό που απομένει να διαπιστωθεί είναι ο τρόπος που θα χωρίσουν οι δύο πλευρές και ο οποίος μάλλον δεν θα είναι ειρηνικός. Θυμίζουμε ότι οι δύο πλευρές εξωθήθηκαν στα άκρα αρχής γενομένης από το επεισόδιο της 2ας Ιανουαρίου 2011 όταν ο ποδοσφαιριστής φέρεται ότι κάλεσε τον προπονητή του κ. Μανόλο Χιμένεθ να κλειστούν οι δυο τους σε ένα δωμάτιο του προπονητικού κέντρου των Σπατών για να τον δείρει! Εκτοτε και ύστερα από απόφαση του ισπανού προπονητή, ο 26χρονος επιθετικός τέθηκε εκτός ομάδας υποστηρίζοντας πάντως σε όλους τους τόνους ότι το επεισόδιο πήρε διαστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ισχυριζόμενος ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης!
Αφού λοιπόν το έκανε σαφές με δηλώσεις του στον Τύπο, χθες Πέμπτη, προχώρησε και στην έγγραφη απολογία του η οποία παραπέμπει στην κατάθεση προσφυγής από μέρους του στις 3 Ιανουαρίου (δηλαδή την επομένη του συμβάντος στα Σπάτα). Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ισχυρίζεται ο Τζιμπούρ στο κείμενο της προσφυγής του, ο κ. Χιμένεθ ήταν ο «εμπνευστής ή εκτελεστής του επεισοδίου». Εν ολίγοις ο ποδοσφαιριστής κατηγορεί τον προπονητή του ότι είτε εμπνεύστηκε το επεισόδιο και το παρουσίασε ψευδώς, είτε λειτούργησε ως εκτελεστικό όργανο άνωθεν εντολής (από τη διοίκηση της ΠΑΕ) ακολουθώντας σχετική εντολή. Στηρίζοντας την προσφυγή του στους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, ζητεί την ελευθερία του και απαιτεί να του καταβληθεί το ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ! Από τα χρήματα αυτά, όπως λέει η πλευρά Τζιμπούρ, οι 600.000 ευρώ είναι οφειλές από δεδουλευμένα και οι 800.000 ευρώ το ποσό που έχει λαμβάνειν από την 1η Ιανουαρίου ως την 1η Ιουνίου 2011 αλλά εις διπλούν!
Στην ΑΕΚ απαντούν ως εξής: οι οφειλές προς τον ποδοσφαιριστή αναλογούν συνολικά σε 218.000 ευρώ. Από αυτές πρέπει να αφαιρεθούν προσωπικά έξοδα του Τζιμπούρ (ύψους 30.000 ευρώ) τα οποία κακώς έχουν χρεωθεί στην ΠΑΕ και επιπλέον 70.000 ευρώ, ποσό το οποίο αναλογεί στο πρόστιμο που του επιβλήθηκε (σήμερα 7 Ιανουαρίου!) από τη διοίκηση για το επεισόδιο κατά του κ. Χιμένεθ. Πρόθεση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρου Αδαμίδη είναι να καταβληθούν στον λογαριασμό του ποδοσφαιριστή οι (εναπομείνασες) 118.000 ευρώ που σύμφωνα με την ΠΑΕ του οφείλονται, ώστε να αποφευχθεί η εκδίκαση της προσφυγής μέσω της οποίας ο Τζιμπούρ διεκδικεί την ελευθερία του και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει ο… δεύτερος γύρος. Τι θα περιλαμβάνει αυτός;
Το ΔΣ της ΠΑΕ και ο κ. Χιμένεθ αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις κατά του Αλγερινού για συκοφαντία, ενώ πρόθεση της ΑΕΚ είναι να οδηγήσει τον Τζιμπούρ τόσο σε ποινικό όσο και αθλητικό δικαστήριο! Θα ζητηθεί αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση σε πρόεδρο, προπονητή και νομικό σύμβουλο της ομάδας καθώς επίσης και ο αποκλεισμός του από τους αγωνιστικούς χώρους για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα.
Τι θα μπορούσε να αλλάξει τη διαμορφωθείσα κατάσταση; Μόνο το ενδεχόμενο να αποσύρει ο Τζιμπούρ την προσφυγή του και να βρει ομάδα που θα τον αγοράσει από την ΑΕΚ καταβάλλοντας της ένα ποσό που δεν θα είναι μικρότερο των 500.000 ευρώ. Δύσκολα πράγματα για έναν παίκτη που πολλάκις (ηθελημένα ή μη δεν έχει και τόσο σημασία για τις άλλες ομάδες) έχει γίνει το κεντρικό πρόσωπο διαφόρων αρνητικών γεγονότων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog