Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

48ωρη επιχείρηση-“σκούπα” για συμμορίες στην Αθήνα

- Advertisement -

Στα σκαριά βρίσκεται σχέδιο επιχείρησης-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ώστε να συλλάβουν τις εγκληματικές ομάδες και τους παράνομους μετανάστες.

 Από μερικές ώρες μέχρι και δύο μέρες προβλέπεται να διαρκούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις όπως αναφέρει δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Για την επίτευξη της επιχείρησης θα συνεργαστούν τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τη νόμιμη παραμονή των μεταναστών στη χώρα αλλά και να εφαρμοστούν οι διαδικασίες ανά κατηγορία.

Μεταξύ των άλλων, προβλέπεται να δημιουργηθεί χώρος στο στρατόπεδο της
Ριτσώνας πρόταση που είχε κατατεθεί το 2009 και στη συνέχεια επανεξετάστηκε από τον πρώην υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το σχέδιο όμως «πάγωσε» εξαιτίας των αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής.

Ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, επανεξέτασε το θέμα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είναι απαραίτητη η δημιουργία του ειδικού χώρου.

Μικρότερης κλίμακας επιχειρήσεις γίνονται και στην επαρχία, παραδείγματος χάρη στο Βόλο με δεκάδες λαθρομετανάστες να έχουν απελαθεί.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog