Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

+5 λόγοι για τον τίτλο!

- Advertisement -

Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο είναι ο Ολυμπιακός  σε σχέση με την περυσινή σεζόν και έχει αποκτήσει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρότι είναι μια νέα ομάδα, η οποία ακόμα χτίζεται. Η διαφορά αυτή τη στιγμή που τον χωρίζει από τον Παναθηναϊκό μοιάζει ασφαλής. Παρακάτω ακολουθούν οι πέντε λόγοι που ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από πέρσι και έχουν φέρει τους Ερυθρόλευκους οδηγούς στην κούρσα του τίτλου.
1. Η όρεξη της νέας διοίκησης

Η έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι μόνο καλό έκανε στον σύλλογο. Η ομάδα χρειαζόταν ανανέωση σε όλους τους τομείς, καθώς η προηγούμενη διοίκηση είχε φτάσει στο ζενίθ με την κατάκτηση 12 πρωταθλημάτων σε 14 χρόνια. Ο Σωκράτης Κόκκαλης -όσο και να ήθελε- είχε κουραστεί, κάτι το οποίο βγήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο την προηγούμενη σεζόν. Μια αλλαγή ήταν επιβεβλημένη και ο Μαρινάκης ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης. Νέος, επιτυχημένος, με όρεξη να προσφέρει και κυρίως με αστείρευτη αγάπη για τον Ολυμπιακό.

2. Η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει προπονητή και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα σε κάθε αγωνιστική. Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να μην είναι αλάνθαστος τεχνικός, όμως η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας είναι επιβλητική. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να νοικοκυρέψει την ομάδα και να της εμφυτεύσει το δικό του στιλ παιχνιδιού. Πέρυσι άλλωστε, ένας από τους λόγους που στέρησαν τον τίτλο στον Ολυμπιακό ήταν οι πολλές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία και η ανικανότητα να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος να κουμαντάρει τους Ερυθρόλευκους.

3. Έδρα-κάστρο

Αυτό που είχε «χτίσει» ο Ολυμπιακός από το 2004 και μετά, όταν δηλαδή μπήκε στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης», κόντεψε να «γκρεμιστεί» πέρυσι. Η έδρα των Ερυθρολεύκων ήταν το απόρθητο κάστρο για τους αντιπάλους του όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο την προηγούμενη σεζόν ο μύθος αυτός καταρρίφθηκε αφού ο Ολυμπιακός απώλεσε αρκετούς βαθμούς. Τα πράγματα φέτος έχουν αλλάξει. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μετέτρεψαν και πάλι το «Γ. Καραϊσκάκης» σε κάστρο που αποτελεί φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Οι οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές.

4. Λύσεις στο εύκολο γκολ

Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο περυσινός Ολυμπιακός ήταν το εύκολο γκολ. Η ομάδα πλήρωσε την έλλειψη κλασικού επιθετικού με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Σε αυτό πάντως, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι ατυχίες, όπως τα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Φέτος ο Ολυμπιακός έχει βρει το εύκολο γκολ από τους επιθετικούς του, με τους Μιραλάς και Πάντελιτς να μετρούν και οι δύο μαζί 14 γκολ από τα 33 που έχει πετύχει συνολικά η ομάδα.

5. Άμυνα-γρανίτης

Λένε ότι τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα και στην περίπτωση του Ολυμπιακού κάτι τέτοιο δείχνει να ισχύει. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε βασίζεται κατά κύριο λόγο στο επιθετικό της παιχνίδι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνει τα νώτα της ακάλυπτα. Η παρουσία των Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλου, Μοντεστό, Μπράβο, Χολέμπας και Τοροσίδη κάνουν απροσπέλαστη την άμυνα των Ερυθρολεύκων, η οποία έχει παραβιαστεί μόλις 7 φορές σε 17 αγωνιστικές. Μάλιστα, παρά τους συχνούς τραυματισμούς των βασικών αμυντικών, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει καταφέρει παίρνει το 100% από τους αναπληρωματικούς, με αποτέλεσμα η κάθε απουσία να περνά απαρατήρητη.
*gazzetta.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog