Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Επίθεση φιλίας” στην Κύπρο από τη Μέρκελ

- Advertisement -

Μνήμες από τη διαίρεση της Γερμανίας ξύπνησαν στο μυαλό της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της στην Κύπρο αντίκρισε τη διχοτομημένη Λευκωσία λέγοντας πως η λύση για το Κυπριακό πρέπει να επιτευχθεί άμεσα.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε πως είναι προς το άμεσο συμφέρον τόσο της Γερμανίας όσο και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να βρεθεί άμεση λύση για το Κυπριακό, ενώ υποσχέθηκε πως θα μιλήσει με την ηγεσία της Τουρκίας.

Απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, η Μέρκελ εκτίμησε ότι η τουρκική πλευρά δεν ανταποκρίνεται στα βήματα των Ελληνοκυπρίων για έναν συμβιβασμό.

Η γερμανίδα καγκελάριος έστειλε μάλιστα μήνυμα προς την Τουρκία πως αν δεν εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας δεν πρόκειται να δει ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Συναισθηματικά καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει η διαίρεση της Κύπρου” είπε η κυρία Μέρκελ, αλλά πρακτικά δεν είναι ακριβώς το ίδιο με την διαίρεση της Γερμανίας.

Μάλιστα, ανέβηκε με τα πόδια πέντε ορόφους για να φθάσει στο παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών, στην ταράτσα του ιστορικού ξενοδοχείου Λήδρα Παλλάς που βρίσκεται στην νεκρή ζώνης.

Στο παρατηρητήριο η κ. Μέρκελ ενημερώθηκε από τον ειδικό σύμβουλο του γγ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ. Παρούσα ήταν και η ειδική αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπαντενχάϊμ.

Το θέαμα της διαιρεμένης Λευκωσίας ήταν συγκλονιστικό για την κυρία Μέρκελ, η οποία έμεινε στο παρατηρητήριο περισσότερο από τον προκαθορισμένο στο πρόγραμμα της χρόνο.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog