Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μόλις αυξήθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ετοιμάζουν και νέες αυξήσεις

- Advertisement -

Αυτό προκύπτει από την ακρόαση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Επιχείρησης, στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, όπου ο κ. Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε πως αυτή ήταν η εξέλιξη και σε άλλες χώρες όπου υπήρξε απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

«Η λογική της απελευθέρωσης και του ανταγωνισμού λέει ότι θα πέσουν θεωρητικά οι τιμές. Βέβαια δεν  έχουμε δει σε καμία χώρα να πηγαίνουν προς τα κάτω τα τιμολόγια. Σε όλες τις χώρες έχουμε δει αύξηση των τιμολογίων. Άρα αναμένεται αύξηση των τιμολογίων και στη χώρα μας, μέσα από αυτή τη διαδικασία» δήλωσε χαρακτηριστικά

Όσον αφορά στις υφιστάμενες, από 1η Ιανουαρίου του 2011, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, δήλωσε ότι τα εμπορικά τιμολόγια που επιδοτούσαν τα οικιακά και αγροτικά,  με βάση τις αρχές της απελευθέρωσης της αγοράς δεν μπορεί να ισχύει. «Δεν μπορείς να πουλάς κάτω του κόστους» είπε, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι αλληλοκατηγορίες του κ. Ζερβού με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), Νίκο Βασιλάκο (ο οποίος ενημέρωσε αντίστοιχα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής) για τις αυξήσεις, τις οποίες πάντως και οι δύο απέδωσαν στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
*newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog