Για τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα, μίλησε… στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα», ο Κώστας Χαρδαβέλλας.
Όπως αποκάλυψε, στην Ελλάδα υπάρχουν επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου αξίας 30 δισ. ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το 1/3 του δανείου που παίρνει η χώρα το έχουμε κάτω από τα πόδια μας και δεν το ελέγχουμε».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στη Χαλκιδική και την Ανατολική Μακεδονία υπάρχουν και κοιτάσματα χρυσού και ουρανίου ύψους 30 δισ. ευρώ, ενώ νοτίως της Κρήτης υπάρχει φυσικό αέριο πολλών δισ. κυβικών μέτρων, το οποίο μένει ανεκμετάλλευτο.

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιτέλους συστάθηκε ο φορέας που θα ασχοληθεί με την εξόρυξη του πετρελαίου.

Αναφορικά δε με την αναβλητικότητα της χώρας μας να αξιοποιήσει τις πηγές του ορυκτού πλούτου της, δημιουργώντας αποκλειστική οικονομική ζώνη, ο Κώστας Χαρδαβέλλας εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο δίπολο που βασίζεται αφενός μεν στο φοβικό σύνδρομο με την Τουρκία, αφετέρου στα διάφορα συμφέροντα που μπλοκάρουν τη διαδικασία.

Περισσότερες αποκαλύψεις για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, απόψε στις 22:45 στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος», στο Alter, αλλά και στο DVD του Κώστα Χαρδαβέλλα «Η μεγάλη συνωμοσία για το πετρέλαιο» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

Newsbomb.gr