Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Λιονέλ Μέσι κορυφαίος της χρονιάς

- Advertisement -

Το σήριαλ έλαβε τέλος και ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2010 (μια διάκριση που την είχε πετύχει και πέρυσι), στην πρώτη χρονιά «ενοποίησης» των διαγωνισμών της FIFA και του France Football.
O 23χρονος άσος της Μπαρτσελόνα κατέκτησε στη χρονιά που πέρασε το πρωτάθλημα και το ισπανικό Σούπερ Καπ. Η φαντασμαγορική τελετή έγινε στη Ζυρίχη, με τον Μέσι να κερδίζει τον τίτλο υπερισχύοντας δύο συμπαικτών του, τού Τσάβι Ερνάντεθ και του Αντρές Ινιέστα.
Ο Μέσι δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Δεν περίμενα να κερδίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλους τους φίλους και τους συμπαίκτες μου, χωρίς τους οποίους δεν θα βρισκόμουν εδώ, όπως επίσης με την οικογένειά μου και τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα».
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς συμπεριλήφθηκαν οι:
Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Χεράρδ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Λούσιο (Ιντερ), Μαϊκόν (Ιντερ), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Γουέσλι Σνάιντερ (Ιντερ), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα).
Ο Ζοζέ Μουρίνιο, τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον, βραβεύτηκε σήμερα από την FIFA στη Ζυρίχη επικρατώντας των συνυποψήφιων του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (Εθνική Ισπανίας) και Πεπ Γκουαρντιόλα (Μπαρτσελόνα).
Ο Μουρίνιο οδήγησε την Ίντερ στο τρεμπλ κατακτώντας πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του 2010.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog