Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συντάξεις-«εξπρές» σε 2,5 μήνες

- Advertisement -

Για συντόμευση της διαδικασίας έκδοσης της προσυνταξιοδοτικής απόφασης, έτσι ώστε ο συνταξιούχος να λαμβάνει όχι αργότερα από 2,5 μήνες τη σύνταξή του, όταν αυτή την ώρα η καθυστέρηση φτάνει και στα δύο έτη, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Όλο το προηγούμενο διάστημα οι πολίτες έδειξαν μεγάλη ωριμότητα και δέχτηκαν να κάνουμε μεγάλες θυσίες, ώστε να σωθεί η χώρα. Αυτό που έλεγαν όμως πολλοί -και με το δίκιο τους- είναι ότι δεν έβλεπαν να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο» ήταν η εισήγηση του κ. Παπανδρέου.

Και συνέχισε: «Κλασικό παράδειγμα ήταν και ο χρόνος μέσα στον οποίο το κράτος απέδιδε τις συντάξεις, σε όσους έβγαιναν στη σύνταξη. Γνωρίζω καλά τις καθυστερήσεις που υπήρχαν. Δεν μπορούν να καταλάβουν οι πολίτες γιατί θα πρέπει να ταλαιπωρούνται καθημερινά από υπηρεσίες του Δημοσίου, για να λάβουν αυτό που δικαιούνται, αυτό που τους οφείλει η Πολιτεία».

«Είναι απαράδεκτο μετά από 30 ή και 40 χρόνια δουλειάς να περιμένει ο εργαζόμενος μέχρι δύο χρόνια, για να πάρει τη σύνταξή του. Και, όπως θα θυμάστε όλοι, η κριτική μας στην προηγούμενη κυβέρνηση, που είχε οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα, ήταν σκληρή» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Είχαμε μάλιστα υποσχεθεί στους πολίτες, στη ΔΕΘ του 2009, ότι, αν γινόμασταν κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του 2010 το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Ότι οι συντάξεις θα απονέμονταν στην ώρα τους. Ενδιαμέσως προέκυψε η κρίση και αναγκαστήκαμε να ρίξουμε όλο το βάρος εκεί. Τώρα, όμως, και με ελάχιστη καθυστέρηση, είναι η ώρα να υλοποιήσουμε αυτή τη δέσμευσή μας» συνέχισε..

«Παράλληλα» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, «πρέπει σε κάθε υπουργείο να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια για να λύσουμε προβλήματα καθημερινότητας, στα ταμεία, στα νοσοκομεία, στις εφορίες, στην πολεοδομία και όπου αλλού σχηματίζονται οι ουρές της ταλαιπωρίας, που προσβάλλουν τον πολίτη».

«Είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά πρέπει και κάτω από αυτές τις συνθήκες να βρούμε λύσεις με έξυπνες επιλογές, αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο μέσο. Αυτό κάνουμε με τη διαδικασία έκδοσης προσυνταξιοδοτικής απόφασης, έτσι ώστε ο συνταξιούχος να μπορεί το συντομότερο δυνατόν και πάντως όχι αργότερα από 2,5 μήνες, να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής του. Είναι ένα μέτρο ανακούφισης πολλών χιλιάδων συμπολιτών μας» κατέληξε.
*protothema.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog