Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τους έκλεισε το σπίτι

- Advertisement -
Ο red-span ψάχνει τον a.v.

Όταν ο Ντούντα το έλεγε κάποιοι κορόιδευαν… Περισσότερο αγχωμένοι μπήκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο παρκέ, σοβαρά μπήκαν οι “ερυθρόλευκοι”. Ο Σπανούλης από την αρχή ήθελε να πάρει πρωτοβουλίες. Είχε μια προσποίηση, πάσαρε δυο φορές στον ξεμαρκάριστο Παπανικολάου, αλλά… Φάοπυλ φυσικά δεν σφυρίζονταν ούτε για αστείο και οι αγκώνες του Διαμαντίδη πάντα ψηλά. Ο Σπανούής με τριποντάρα μείωσε στο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό με 4-3. Ο Μπουρούσης ήταν ορεξάτος, έδωσε τις μάχες του και έκανε το 8-9 (ύστ00ερα από ασίστ του Σπανούλη). Ο Παναθηναϊκός πήγαινε να παίξει με τους ψηλούς, ήταν άστοχοι αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε το ριμπάουντ. Μίλος-Παπαλουκάς και Χαλπερίν πέρασαν στο παρκέ και ο αρχηγός πήρε προσπάθειες. Τεόντοσιτς και Παπαλουκάς μείωσαν σε 16-15 ενώ ο Σέρβος γκαρντ με ώριμη σκέψη από τα 6.75μ. ισοφάρισε σε 18-18.

Οι Πειραιώτες με τον Νεστέροβιτς, ο οποίος έπαιξε πολύ καλή άμυνα στον Βουγιούκα, είχαν πάρει το προβάδισμα με 18-21, αλλά οι διαιτητές το βιολί τους. Ο Διαμαντίδης πήγε και έπεσε πάνω στον Ερστεγκ και φάουλ στον… Σέρβο. Πήγαν στις βολές, ο Καλάθης έκανε το 25-23 αλλά ο μάγκας Παπαλουκάς με το γνωστό του ντράιβ ισοφάρισε αμέσως κόβοντάς τους τον αέρα.

Το αντιαθλητικό του Νίκολας πάνω στον Μπουρούση (ο οποίος έκανε το 27-27) ο Τόμι Σχινάς φρόντισε να το… ρεφάρει. Γνωστός για τα πράσινα αισθήματά του, χρέωσε τεχνική ποινή τον Ντούσν Ίβκοβιοτς μην βλέποντας και το… καροτσάκι του Νίκολας στον Τεόντοσιτς. Μέχρι και το πόδι έβαλε ο Αμερικανός στη μπάλα. Αλλά τεχνική ποινή στον Ντούντα. Ο Ολυμπιακός πήγε σε βιαστικές επιθέσεις, ο Μπουρούσης κόπηκε από τον Μπατίστ, αλλά ο Σχινάς πάλι έκανε τα μαγικά του. Καθαρά προλαβαίνει ο Παπαλουκάς τη μπάλα αλλά ο Σχινά που ήταν μπροστά στο (17΄) έδειξε ότι πάτησε…

Καλή δουλειά από τον Μπουρούση ο οποίος έκλεψε μπάλες, ενώ μάχες έδωσε και ο Ερτσεγκ. Τον κτυπούσαν απανωτά στις προσποιήσεις αλλά ο Σέρβος έδειξε σθένος και αυτός κάνοντας το 34-32 στο 19′. Κινησάρα από τον Ερτσεγκ ο οποίος με τη βοήθεια του ταμπλό έφερε το ματς στα ίσα. Καλή άμυνα ιδίως στην περιφέρεια, airball από τον Περπέρογλου και ο Ολυμπιακός με καλή κυκλοφορία στη μπάλα, παίρνει προβάδισμα με τον Χαλπερίν με 34-36.

Η 3η περίοδος ξεκίνησε με ένα κάρφωμα του Νεστέροβιτς για να κάνει το 34-38 ενώ ένα τρίποντο του μέγιστου Τεόντοσιτς πήγε την διαφορά στο +5 και το 36-41. Μερικά απανωτά λάθη έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΟΑ να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Περπέρογλου να κάνει το 43-43. Εκεί ο Νεστέροβιτς έβαλε ένα παλικαρίσιο καλάθι κέρδισε και την βολή και διαμόρφωσε το 43-46. Οι παίκτες του Ντούντα υπέπεσαν σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να χτίσουν μία διαφορά. Δυόμισι λεπτά πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου ο Νίκολας έκανε το 49-48 σκορ που έμεινε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Εκεί μίλησε και πάλι ο Χαλπερίν όπως και στη λήψη της 2ης περιόδου και με ένα φοβερό τρίποντο έκανε το 48-51.

Με ομορφιές ξεκίνησε η 4η περίοδος. Καθαρό φάουλ στον Τεόντοσιτς που αντί γι’ αυτό χρεώθηκε με τεχνική ποινή για θέατρο. Ο Νίκολας ευστόχησε στις δύο βολές και ο Βουγιούκας έκανε το 53-51 επτά λεπτά πριν τη λήξη. Λάθη επί λαθών και από τον Θρύλο και από τον ακατανόμαστο με αποτέλεσμα στα τέσσερα λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα πριν το τέλος το σκορ να είναι 54-53. Ε! και κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι κάφροι. Φωτοβολίδες έκαναν την εμφάνιση τους στο παρκέ με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς με τους παικταράδες μας να πηγαίνουν στα αποδυτήρια. Η διακοπή κράτησε για περίπου πέντε λεπτά. Οι ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ και ο Μπατίστ στη γνωστή του θέση. Στις βολές δηλαδή. Δύο στις δύο για να κάνει το 56-54. Ο Τεόντοσιτς έφερε το ματς στα ίσια με σουτ για να απαντήσει ο Φώτσης. Ο Μεγάλος Ράσο κέρδισε το φάουλ έβαλε και το καλάθι και έκανε το 58-58. Η σκυτάλη στον Παπαλουκά για το 58-60 και το πάρτι ξεκινά. Ο Νεστέροβιτς με ωραίο γύρισμα το 58-62 και το ΟΑΚΑ σιωπά. Ο Νίκολας σε μία διείσδυση πατάει τη γραμμή και μας δίνει την επίθεση. Ο Παπαλουκάς το 58-64 με λέι απ. Και το 58-66 με δύο βολές.Ο Φώτσης μείωσε στο τέλος σε 61-65.
*γαυροςgr

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε α-βου σε κεινο το αρθρο για τη μεταγραφη του μικρου Βαραβερη εδωσες…πηρες….δεν ηξερες τι ελεγες.Απαντηση απο το μ-φου καμια τοτες.Σημερα ο μ-φου πηρε την εκδικηση του.Μ'αρεσει ο τιτλος. χαχαχαχαχαχαχαχαχ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog