Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ενας Πολέμης-της για Πρόεδρος

- Advertisement -

Ο Αδαμάντιος Πολέμης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο 41ος πρόεδρος στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Διαβάστε στο loutrakiblog ποιος είναι ο επόμενος ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού.

 Μπορεί στον χώρο του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού, ο Αδαμάντιος Πολέμης να μην… λέει και πολλά, αλλά στον χώρο του, τον εφοπλιστικό, είναι ένα από τα γνωστότερα και μεγαλύτερα ονόματα. Ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει ανοίξει τα… φτερά του στη ναυτιλία και τον τουρισμό (έχει μεγάλες εκτάσεις στις Κυκλάδες), με την πρώτη να την λατρεύει.

Η «Polembros Shipping»
Ο Αδαμάντιος μαζί με τον αδερφό του, Σπύρο είναι οι… άρχοντες της «Polembros Shipping», μιας οικογενειακής επιχείρησης που πρωτό ξεκίνησε την δεκαετία του ’70. Συγκεκριμένα, το 1975 είχαν στην κατοχή τους πέντε πλοία, αλλά μέσα σε δέκα χρόνια πρόσθεσαν άλλα 13. Η «Polembros Shipping» είναι μέσα στις 10 μεγαλύτερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες.

Οι διακρίσεις, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί για τους αδερφούς αφού τα τελευταία 11 χρόνια βρέθηκαν μεταξύ 5ης και 6ης θέσης στην λίστα των μεγαλύτερων ελληνικών εφοπλιστικών ομίλων, Μάλιστα τον Ιούνιο παράγγειλαν τέσσερα V.L.O.O ( Very Long Ore Carriers) στα κινεζικά ναυπηγεία Qindong. Συγκεκριμένα, το καρέ των πλοίων (κοστολογούνται πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ) έχουν μεταφορική ικανότητα 205.000 dwt  (τα δύο είναι Kamsarmax 82.000 dwt) και θα είναι στα… χέρια του Αδαμάντιου και του Σπύρου Πολέμη σε δύο χρόνια.

Οι δραστηριότητες της «Polembros Shipping» είναι σε όλο τον κόσμο και ο κύκλος εργασιών της φτάνει τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων δολλαρίων. Μάλιστα, ο Αδαμάντιος Πολέμης έχει επενδύσει σε Head Funds του εξωτερικού, σε τράπεζες της Αμερικής και της Ρωσίας.

Μαχητής
Ο Αδαμάντιος Πολέμης χαρακτηρίζεται μαχητής και αυτό το έχει αποδείξει έμπρακτα μέσω της ναυτιλίας. Για να γίνουμε πιο σαφής, ο υποψήφιος πράσινος πρόεδρος (μαζί με τον αδερφό του) είχε δικαστική διαμάχη που κράτησε περισσότερα από δέκα χρόνια με την «JP Morgan Chase» ζητώντας 500 εκατομμύρια δολάρια για ατυχείς επενδύσεις. Τελικά, η  Νταμ Ελίζαμπεθ Γκλόστερ (δικαστής του εφετείου στο Λονδίνο) απέρριψε το αίτημα των Ελλήνων τον περασμένο Νοέμβρη για τον λόγο ότι τα δύο αδέρφια δεν μπορούν να παραπλανηθούν εύκολα εξαιτίας της εμπειρίας τους στον χώρο.

Μέσα και στα ΜΜΕ
Ο Πολέμης έχει επενδύσει και στα ΜΜΕ καθώς το 2001 απέκτησε τον τηλεοπτικό σταθμό «Πάτρα TV» δίνοντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την αναδιοργάνωση του. Ομως μετά από εφτά χρόνια παραλίγο να μπει «λουκέτο» στο κανάλι και κράτησε ένα μερίδιο παραχωρώντας το υπόλοιπο.  Οπως αναφέραμε και παραπάνω έχει μεγάλες εκτάσεις στις Κυκλάδες και επενδύει την τελευταία πενταετία στο  real estate, αγοράζοντας γη και χρηματοδοτώντας ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες.

Στον Παναθηναϊκό από το 2008
Ο Αδαμάντιος Πολέμης άρχισε να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό από τον Ιανουάριο του 2008 και την ίδρυση της ΠΕΚ. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν αυτός που τον σύνδεσε με το τριφύλλι, αλλά στην Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση έμεινε για μερικούς μήνες, ως τον Μάιο. Τότε έγινε η πολυμετοχικότητα και μπήκε στην μετοχική σύνθεση με ποσοστό 4,8% (μαζί με τους Γιώργο Νίκα και Γιάννη Ξυλά) έχοντας συστήσει με τους δύο προαναφερθέντες την εταιρία «Bayloch Limited». Λεωνίδας, κατόπιν υπόδειξης του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
*GAZZETTA

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog