Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάγκαλος κατά Θέμου – Μάκη και blogs!!!

- Advertisement -

Για άλλη μια φορά ο Θ. Πάγκαλος βάλλει κατά του Θέμου Αναστασιάδη για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αφορούσαν στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε ακριβό ξενοδοχείο, αλλά και κατά των blogs, τα οποία χαρακτηρίζει χυδαία και ουσιαστικά ζητά να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι.

Πιο συγκεκριμένα με συνέντευξη που έδωσε στην κυριακάτικη Καθημερινή ζητά επειγόντως νομοθετικό πλαίσιο για τα blog. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ποια είναι η γνώμη του για τα ελληνικά blogs απαντά:
«Τα blogs είναι μια απελευθερωτική κατάκτηση για τον πολίτη με την έννοια της απολύτου δημόσιας ελεύθερης έκφρασης. Αλλά όταν ένα blog μετατρέπεται σε χυδαιογράφημα με απειλές εγκληματικού χαρακτήρα ανακατεμένες με πολιτικές διαπιστώσεις, τότε πρέπει κάτι να κάνουμε. Διότι στην Ελλάδα δεκάδες blogs έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες. Η «zougla.gr» πχ είναι του γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, το άλλο το «tromaktiko», επίσης. Επομένως, είναι γνωστό ποιοι έχουν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να δημοσιεύουν ό,τι ήθελε προκύψει, χωρίς τις συνέπειες του νόμου. Χρειάζεται επειγόντως ένα νομοθετικό πλαίσιο και να υπάρχει σε αυτά τα μπλογκ-εφημερίδες τουλάχιστον ένας υπεύθυνος κατά το νόμο».
Όσο για το δημοσίευμα του «Θέματος» για το κεντρικό ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Θόδωρος Πάγκαλος, απάντησε:
«Το «Θέμα» συνηθίζει αυτή τη δημοσιογραφία, αλλά εν προκειμένω πρέπει να αποδείξει και όσα αναληθή δημοσίευσε. Διότι η συγκεκριμένη επίθεση στράφηκε κατά της προσωπικής και οικογενειακής μου αξιοπρέπειας και τιμής και θα κριθεί νομικά», είπε και τόνισε ότι θα καταθέσει αγωγή:
«Βεβαίως. Διότι είναι ψευδή όλα αυτά που εγράφησαν και γιατί, όταν γράφεις ψέματα, πρέπει να έχει τη φιλοτιμία να τα διορθώνεις».
Κλείνοντας απάντησε στην ερώτηση αν θα έπρεπε να αποφύγει ένα τέτοιο ρεβεγιόν, την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες έκαναν πιο «μαζεμένες» γιορτές:
«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, όπως και με τον γαμπρό του, τον Νίκο τον Σηφουνάκη, είμαστε χρόνια γνωστοί. Συνέβη να είναι φίλοι και τα παιδιά μας. Και επειδή έχουμε πένθος και δε θέλαμε να μείνουμε σπίτι, πήγαμε να δούμε τα πυροτεχνήματα του Συντάγματος και να φάμε. Πέρασε η ώρα και οι φίλοι μας, μας πρότειναν να διανυκτερεύσουμε. Παρά τις εκκλήσεις του μάλιστα πλήρωσα και το δωμάτιο. Δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος της κακοήθειας στην επίθεση που δέχθηκα. Δημοσιεύθηκαν πλαστές φόρμες κρατήσεων, κατασκευασμένο μενού που ουδέποτε φάγαμε, και άλλα τόσα άθλια, που εκθέτουν την βορβορώδη ψυχή εκείνων που τα γράφουν στην κοινή χλεύη. Πήρα εκατοντάδες μέιλ από πολίτες, που μου εξέφρασαν τη συμπάθειά τους, όπως είχα λάβει και χιλιάδες υποστηρικτικά μετά τη φράση μου «όλοι μαζί τα φάγαμε» με επικρίσεις, μάλιστα, επειδή δεν είπα κι άλλα…».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog