Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Του βγήκε η… ΨΥΧΗ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!

- Advertisement -

Mαρινάκη πάρε ΤΏΡΑ τον Γεωργιάδη στον Θρύλο!
Η καρδιά του πρωταθλητή είναι κόκκινη! Ο Ολυμπιακός με αρχοντικό στυλ όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε από το 1-2 του Πανσερραϊκού αλλά τον διέλυσε 4-2 πηγαίνοντας τη διαφορά στο +8!

Έτσι έπαιξαν
Σχήμα 4-4-1-1 κατέβασε ο Ολυμπιακός. Βασικός γκολκίπερ ήταν ο Πάρντο. Τα δύο στόπερ ήταν οι Μέλμπεργκ και Ποτουρίδης. Δεξί μπακ άρχισε ο Γκαλίτσιος, αριστερό ο Ραούλ Μπράβο και αμυντικό χαφ ο Μοντέστο.

Στο κέντρο ήταν ο Φουστέρ. Δεξί χαφ ξεκίνησε ο Μιραλάς και αριστερό ο Ριέρα. Κρυφός κυνηγός ήταν ο Φετφατζίδης και μόνος του στην επίθεση ο Πάντελιτς.

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με σχήμα 4-5-1. Ο Ράντμαν ήταν ο γκολκίπερ και οι Κέρλα, Μαβενέ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Δεξί μπακ άρχισε ο Άλβαρεζ και αριστερό ο Γαλανόπουλος.  Στο κέντρο ήταν οι Κάστρο, Ανάκογλου και Τριανταφύλλου. Δεξί χαφ ήταν ο Γεωργιάδης και αριστερό ο Τάντιτς και στην κορυφή ήταν μόνος του ο Νταλέ.

Άνευρος, άνοστος, ακίνδυνος!

Δυνατά μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός και μάλιστα μόλις στο 2′ είχε ευκαιρία για γκολ με κεφαλιά του Μέλμπεργκ. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν από πολύ νωρίς τον Πανσερραϊκό κυρίως με πρεσάρισμα από ψηλά έτσι ώστε να βάλουν ένα γρήγορο γκολ.

Στο 9ο λεπτό ο Πάρντο έκανε το λάθος να στείλει την μπάλα πάνω στον Γεωργιάδη που έκανε το… μπάσιμο και το σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε βρει τα… πατήματά του και δεν είχε τόσο καλό τρόπο ανάπτυξης μες στο γήπεδο… πληρώνοντας την απουσία του Αριέλ Ιμπαγάσα στο κέντρο ενώ όπως ήταν φυσικό οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν όσο πιο καλά μπορούσαν και όποτε ήταν εφικτό έβγαιναν σε αντεπιθέσεις.

Στο 21ο σε μία τέτοια αντεπίθεση ο Νταλέ… έσπασε την μπάλα στον Γεωργιάδη του οποίου του σουτ πέρασε λίγο άουτ. Μόλις στο 24ο λεπτό ο Βαλβέρδε άλλαξε τον Μιραλάς -που ένιωσε ενοχλήσεις- με τον Ζαϊρί ενώ στο 27′ ο Πάντελιτς έπιασε ένα σουτ που δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Ράντμαν.

Συνολικά ο Ολυμπιακός προβλημάτισε πολύ στο πρώτο μέρος και δημιουργικά αλλά και επιθετικά με τους παίκτες του να κάνουν αρκετά λάθη κυρίως στις μεταβιβάσεις τους. Ούτε ο Φουστέρ ούτε ο Φετφατζίδης μπορούσαν να βγάλουν μπαλιές προς τον Πάντελιτς με συνέπεια να γίνεται προσπάθεια να βγει παιχνίδι από την άμυνα, καθώς ούτε τα άκρα λειτουργούσαν καλά.

Από την άλλη η καλά διαβασαμένη ομάδα των Σερρών στεκόταν στο γήπεδο όσο καλά έπρεπε για να κρατάει το μηδέν στην άμυνά της. Λίγο πριν λήξει το πρώτο 45λεπτο πάντως ο Φετφατζίδης έχασε μία καλή ευκαιρία για γκολ, όμως το σουτ πέρασε έξω.

Μπήκε… φουριόζος!

Ο Ολυμπιακός αποπειράθηκε να μπει πιο παθιασμένα και πιο αποφασιστικά στο Β’ μέρος. Στο 51ο λεπτό ο Ραούλ Μπράβο έπιασε ένα καλό σουτ που όμως έδιωξε ο Ράντμαν. Στο 52ο λεπτό ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα, έκανε μία καταπληκτική ενέργεια αλλά το σουτ του βρήκε  στο δοκάρι.

Λίγο μετά το δοκάρι του Φετφατζίδη ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να βάλει γκολ. Στο 52ο λεπτό ο Ζαϊρί έκανε μία ωραία σέντρα προς τον Πάντελιτς. Ο Σέρβος έγινε κάτοχος της μπάλας, κατάφερε να ξεπεράσει τα… εμπόδια τριών παικτών του Πανσερραϊκού με τελευταίο αυτό του Μαβενέ και να βρεθεί απέναντι στον Ράντμαν τον οποίο και… νίκησε με σουτ του για να κάνει το 1-0. Ακολούθως ανέβηκε στην Θύρα 7 όπου και πανηγύρισε έξαλλα για δύο λεπτά το τέρμα του μαζί με τους… τρελαμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στο 58ο λεπτό ένα σουτ του Φετφατζίδη θα περάσει λίγο άουτ.

Ισοφάριση, φωνές και… παγωμάρα!

Στο 65ο λεπτό ο Νταλέ κέρδισε την εσχάτη των ποινών από τον Ποτουρίδη, που κράτησε μες στην μικρή περιοχή τον παίκτη του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες φώναξαν για χέρι του Νταλέ στο στοπάρισμα που έκανε ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για το πέναλτι. Τελικώς στο 65′ ο Γεωργιάδης ανέλαβε να σουτάρει το πέναλτι και δεν αστόχησε κάνοντας το 1-1, παγώνοντας το γήπεδο.

Πάλι ο Γεωργιάδης και 1-2!

Στο 67ο λεπτό ο Γεωργιάδης με μία καταπληκτική ντρίμπλα άδειασε τους Ραούλ Μπράβο και Πάρντο και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Έτσι έφερε σε δεινή θέση τους γηπεδούχους που έμειναν πίσω στο σκορ.

Το γκολ που δεν μέτρησε και το πέναλτι του Ριέρα

Στο 69ο λεπτό μετά από μία μπαλιά του Μοντέστο ο Ριέρα θα γίνει κάτοχος της μπάλας με τον Μαβενέ να τον σπρώχνει και να τον ρίχνει κάτω, την φάση να συνεχίζεται και τον Φετφατζίδη να σκοράρει για το 2-2. Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για οφσάιντ ενώ από τον Ολυμπιακό πανηγύριζαν το γκολ.

Εν τέλει ο ρέφερι αποφάσισε να δώσει πέναλτι υπέρ του Ριέρα, στο οποίο ο Ισπανός ευστόχησε στο 70′, παρότι ο Ράντμαν έπεσε σωστά και ακούμπησε την μπάλα. Από τον Ολυμπιακό πάντως φώναζαν προς τον διαιτητή πως έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Φετφατζίδη.

Η λύση από τον Πάντελιτς!

Στο 85′ ο Πάντελιτς πήρε πάλι το όπλο του. Ο Ζαϊρί έδωσε την μπάλα στο Ρόμενταλ και εκείνος έβγαλε σε πολύ καλή θέση τον Σέρβο για να κάνει το 3-2. Έτσι λύτρωσε τους Πειραιώτες σε μία καθοριστική στιγμή του ματς.

Το… κερασάκι με φάουλ του Ριέρα!

Ο Άλμπερτ Ριέρα επέλεξε να βάλει ξανά την… πινελιά του λίγο πριν το τέλος με ένα υπέροχο φάουλ. Ο Ισπανός χαφ το εκτέλεσε πολύ ωραία κάνοντας το τελικό 4-2 για την ομάδα του.

Man of the match: Ο Πάντελιτς. Ο Σέρβος στράικερ έβαλε δύο γκολ με το δεύτερο να είναι το πλέον καθοριστικό του αγώνα και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του. Ο άσος του Ολυμπιακού στάθηκε εκ νέου στο ύψος του, κάνοντας την δουλειά του.

Από κοντά και ο Ριέρα. Ο Ισπανός χαφ μπορεί να μην ξεκίνησε καθόλου καλά όμως μετά συνέβαλλε καθοριστικά στην κατάκτηση της νίκης για την ομάδα του. Ένα γκολ με πέναλτι και άλλο ένα με φάουλ ήταν αρκετά γι’ αυτό…

Αδύναμος κρίκος: Οι Ποτουρίδης και Γκαλίτσιος από μεριάς Ολυμπιακού.Ο αμυντικός των Πειραιωτών δεν έκανε καλό ματς ενώ υπέπεσε και σε πέναλτι ενώ από την άλλη ο Γκαλίτσιος είχε προβλήματα και ανασταλτικά αλλά και όποτε προσπαθούσε να βγάλει την ομάδα του μπροστά.

Στο ύψος του: Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Φετφατζίδης και Ζαϊρί. Ο πρώτος  ταλαιπώρησε αρκετά κυρίως στο Β’ μέρος την αντίπαλη άμυνα ενώ έτρεχε ακόμη και στην άμυνα ενώ είχε και δοκάρι ενώ ο Μαροκινός πέραν του ότι ήταν διαρκώς κινητικός έβγαλε την μπαλιά στο γκολ του Πάντελιτς.

Στο ύψος του και ο Γεωργιάδης. Ο νεαρός παίκτης του Πανσερραϊκού δικαιολόγησε σε μεγάλο βαθμό τον θόρυβο που γίνεται γύρω από το όνομά του. Έβαλε δύο γκολ, εκ των οποίων το δεύτερο επετεύχθη μετά από μία εξαιρετική προσωπική του ενέργεια ενώ μπορούσε να είχε σκοράρει και στο πρώτο μέρος.

Από εκεί και πέρα και οι Ανάκογλου και Τριανταφύλλου ήταν θετικοί από πλευράς του Πανσερραϊκού. Συνέβαλλαν σημαντικά στο παιχνίδι της ομάδας τους τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό.

Η γκάφα: Ανήκει στους Ποτουρίδη και Μαβενέ. Τους δύο παίκτες που υπέπεσαν στα δύο πέναλτι της αναμέτρησης.

Το στραγάλι: Με προβλήματα η διαιτησία του Καβαλιώτη ρέφερι, Χαραλαμπίδη, που ξεσήκωσε αρκετές διαμαρτυρίες και από τις δύο πλευρές. Ο εν λόγω διαιτητής δεν απέφυγε τα λάθη και ελέγχεται για ορισμένες φάσεις.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανσερραϊκός πάλεψε όσο πιο πολύ μπορούσε στο Καραϊσκάκη, έχοντας έναν πολύ καλό Γεωργιάδη. Οι Σερραίοι δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό και έφτασαν κοντά στο να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι Πειραιώτες από την άλλη προβλημάτισαν ιδιαίτερα στο ματς κυρίως στο Α’ μέρος όμως στο τέλος… μίλησε η ψυχή και η καρδιά τους αλλά και η κλάση ορισμένων παικτών όπως του Πάντελιτς και έτσι κατάφεραν και κερδίσουν επάξια το ματς. Πέραν αυτού πρέπει να σημειωθεί πως όσο… μουντό ήταν το πρώτο μέρος τόσο συναρπαστικό ήταν το Β’ μέρος με πολλά γκολ, ωραίες φάσεις αλλά και ανατροπές…

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος (71′ Ρόμενταλ), Πάντελιτς, Μιραλάς (24′ λ.τ. Ζαϊρί), Ραούλ Μπράβο, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Ριέρα, Ποτουρίδης (68′ Α. Παπαδόπουλος).

Πανσερραϊκός: Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Τριανταφύλλου, Γεωργιάδης (91′ Γιαννόπουλος), Τάντιτς (82′ Βοσκόπουλος), Νταλέ, Μαβενέ, Ανάκογλου (89′ Ασλανίδης), Αλβάρεζ, Κέρλα.
*gazzetta

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog