Εκτεταμένες αναφορές στην κατάσταση των φυλακών της χώρας, στην κράτηση μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και σχέδια βομβιστικών επιθέσεων σε διαφόρους στόχους εντοπίστηκαν στο ηλεκτρονικό αρχείο των τεσσάρων αντιεξουσιαστών από τη Θεσσαλονίκη
(Δημήτρης Φέσσας, Δημήτρης Δημτσιάδης, Σωκράτη Τζίφκας και Χαράλαμπος Τσιλιανίδης) που συνελήφθησαν την Πέμπτη το βράδυ στον Βύρωνα και στον Ταύρο. Σε προσχέδιο προκήρυξης που βρέθηκε στο ίδιο αρχείο μνημονεύεται ότι οι τέσσερις ύποπτοι θα «ανταποκρίνονταν» σε κάλεσμα ενόπλων επιθέσεων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εν όψει της δίκης 13 υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση που ξεκινά τη Δευτέρα στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Στο ίδιο σχέδιο προκήρυξης υπάρχουν αναφορές και για άλλους κρατούμενους αντιεξουσιαστές. Ακόμη στο ίδιο ηλεκτρονικό αρχείο εντοπίστηκαν λίστες με μέλη δικαστικών συμβουλίων από όλη τη χώρα, ακόμη και από ειρηνοδικεία, ενώ δίπλα από ορισμένα ονόματα υπάρχει η ένδειξη «ναι» ή «όχι», η οποία πιθανόν να αφορά αξιολόγηση για στοχοποίηση των δικαστών. Ηδη διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί από πού και πώς προμηθεύτηκαν οι συλληφθέντες τα ονόματα δεκάδων δικαστών και μελών δικαστικών συμβουλίων οι οποίοι χειρίζονται κρίσιμες υποθέσεις. Επιπλέον στο ηλεκτρονικό υλικό βρέθηκαν σχεδιαγράμματα περιοχών της Αθήνας και της Λάρισας που πιθανόν να αποτελούσαν στόχο των τεσσάρων συλληφθέντων.
Σημειώνεται ότι το 2004 είχε σημειωθεί βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Λάρισας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» με πέντε χρόνια καθυστέρηση.
Στην προκήρυξη που βρέθηκε γίνεται λόγος για επιθέσεις που θα γίνονταν πριν από τη δίκη. Χρησιμοποιείται ο όρος «νέα αντάρτικη δράση» και τονίζεται ότι οι επιθέσεις θα αποτελούσαν την «πρώτη μας απάντηση στο κάλεσμα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς για το δικαστήριο που έρχεται». Οι κατηγορούμενοι χαρακτηρίζονται «αιχμάλωτοι πολέμου», ενώ υπάρχει αναφορά και στην παραβατικότητα στα σωφρονιστικά ιδρύματα.
Στη θέση του κειμένου όπου θα έμπαινε το όνομα της οργάνωσης υπάρχουν αριθμοί, πράγμα που δείχνει ότι το όνομα της νέας οργάνωσης δεν είχε ακόμα αποφασιστεί.
Ακόμη βρέθηκαν λίστες με δεκάδες αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής που πιθανόν να αποτελούσαν στόχο των βομβιστικών επιθέσεων που μνημονεύονται στο σχεδιάγραμμα της προκήρυξης. Τέλος, σε αυτό το σχέδιο προκήρυξης ασκείται κριτική στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» σχετικά με τη θέση που έλαβαν κρατούμενοι ως μέλη της οργάνωσης για τον τραυματισμό υπάλληλων ξένων πρεσβειών, ενώ διαφαίνεται η διαφορά απόψεων που υπάρχει με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν διαπιστώσει ότι υπήρχε ρήγμα ανάμεσα στις οργανώσεις «Επαναστατικός Αγώνας» και «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την ανακάλυψη του χθεσινού αρχείου. Πλέον οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι οι τέσσερις συλληφθέντες από τη Θεσσαλονίκη θα λειτουργούσαν ως ομάδα υποστήριξης της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και θα προχωρούσαν σε βομβιστικές επιθέσεις ως μια «θυγατρική» οργάνωση.

Η Αντιτρομοκρατική διεξάγει έρευνα για τους προμηθευτές εκρηκτικών υλών στους τέσσερις συλληφθέντες, αφού ως τώρα δεν έχει προκύψει πώς κατασκεύαζαν και με τη βοήθεια ποίων τις βόμβες για τις επιθέσεις που είχαν προαναγγείλει.
*tovimaonline